شهرآلان‌یوزان

شهر آلان یوزان، افسر ایرانی بود که در دهه ۶۲۰ به عنوان حکمران نظامی در مصر ساسانی خدمت کرد. نام او که به همین صورت در منابع پارسی میانه ثبت شده، در واقع یک نام افتخاری است و به معنای «کسی که با آلان‌ها می‌جنگد» است. نام شهر آلان یوزان اولین بار در ۶۲۱ ذکر شده است که گفته شده پس از تسخیر مصر توسط ساسانی توسط سپهبد شهربراز، به عنوان حکمران نظامی مصر گماشته شده است. شهر آلان یوزان عنوان «کرفرامان-ایدر» که به معنی «پیشگار دربار» است را داشت، و قدرتمندترین ایرانی در مصر به شمار می‌رفت. در کنار اینکه حکمران مصر بود، همچنین جمع‌آوری مالیات در آن استان را هم بر عهده داشت، و به احتمال زیاد در فیوم اقامت داشت. با آنکه مصر در حین اشغال توسط ساسانیان بسیار خراب شد، پس از اینکه تسخیر شد، صلح، رواداری و مرمت در آنجا پایدار شد. بعلاوه، ساسانیان همان ساختار مدیریتی شاهنشاهی روم شرقی را به خدمت گرفته بودند. در ۶۲۶، شهربراز با پادشاه ساسانی، خسرو پرویز (پادشاهی از ۵۹۰ تا ۶۲۸) به ستیر برخاست و بر ضر او شورش کرد. مشخص نیست که شهر آلان یوزان از چه کسی در این میان حمایت کرده است، چرا که پس از آن از او در هیچ منبعی نام برده نشده و از شهربراز به عنوان حاکم استان مصر یاد شده است. در پایان جنگ نهایی ایران و روم شرقی در ۶۲۸، مصر دوباره به بیزانسی‌ها برگشت.

منابع

    Sahralanyozan. (2015, November 28). In Wikipedia, The Free Encyclopedia. Retrieved 17:55, November 28, 2015, from https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Sahralanyozan&oldid=692835899

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.