سازمان سما

سازمان مراکز آموزش های عمومی و مهارتی(سما) سازمانی غیردولتی برای توسعه و گسترش آموزش های عمومی و مهارتی در ایران است. [1]

سازمان مراکز آموزش های عمومی و مهارتی (سما)
نشان سازمان مراکز آموزش های عمومی و مهارتی
نام مستعارسما
شعارسمائی بود هر که ساعی بود
نوعغیردولتی
بنیانگذاری شده۱۳۷۰ هجری خورشیدی
وابستگیمعاونت آموزش های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی
رئیسسید محمد بطحایی
اعضای هیئت علمی۳۴۲۹ هیئت علمی تمام وقت و همگن[1]
دانشجویان۶۷۵۷۴ تن[1]
کاردانی۶۷۵۷۴ تن [1]
موقعیتایران
فضای آموزشی۷۲۹ مدرسه پسرانه و دخترانه در تمام مقاطع تحصیلی و ۱۱۸ آموزشکده فنی و حرفه ای[1]
وبگاه

تاریخچه

سازمان سما، سازمانی وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی است که با هدف کمک به وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۳۷۰ تأسیس گردید، این سازمان با توجه به تنوع مخاطبان خود همواره از ویژگی منحصر به فردی برخوردار بوده‌است. سازمان سما به واسطه ۷۲۹ مدرسه تحت پوشش خود وظیفه خدمت به دانش آموزان را دارد و به دلیل در اختیار داشتن ۱۱۸ آموزشکده فنی و حرفه ای، مسئولیت آموزش حدود ۶۰۰۰۰ نفر از دانشجویان را در مقطع کاردانی فنی و حرفه‌ای بر عهده دارد.

در سال ۱۳۷۰ که آموزش و پرورش با محدودیت‌هایی از نظر توسعه فضای آموزشی روبرو بود از طرف عبدالله جاسبی ریاست وقت دانشگاه آزاد اسلامی طرح جامعی برای توسعه مدارس غیر انتفاعی کشور ارائه شد. متعاقب آن بر اساس توصیهٔ هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهور وقت و رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ،  فعالیت‌های سازمان «سما» شکل گرفت. در سال ۱۳۷۳ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی توسعه مدارس سما و توجه مسئولین به تربیت اسلامی و علمی دانش آموزان را یکی از محورهای حرکت دانشگاه اعلام داشت. اینک تعداد ۷۲۹ مدرسه با بیش از ۱۰۰ هزار دانش آموز در بیش از ۱۰۰ شهر کشور اعم از بزرگ و کوچک، از مرکز تا نقاط محروم در امر تعلیم و تربیت جوانان جامعه فعالیت می‌کنند که اکثراً به لحاظ آموزشی و پرورشی از سطح خوبی برخوردار و از نظر اقتصادی درمجموع خودکفا هستند. در اساسنامه این سازمان آمده است: "سازمان مؤسسه‌ای غیرخصوصی و غیردولتی است و هیچ‌یک از ارکان سازمان، مدیران، مسؤولان و کارکنان آن هیچ‌گونه حق مالکیت و حق انتفاع شخصی از اموال سازمان را ندارند و اموال مزبور منحصراً با توجه به مفاد این اساسنامه و سایر مقررات حاکم و با رعایت مصالح سازمان صرف هزینه‌ها و پیشرفت وتوسعه فعالیت‌های آن خواهد شد." و همچنین موارد و موضوعاتی که در این اساسنامه پیش‌بینی نشده‌است مشمول مقررات دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.

ارکان سازمان

۱. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به‌ عنوان رئیس شورای سازمان

۲. شورای سازمان

۳. معاون آموزش های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس سازمان

منابع مالی

منابع مالی سازمان به شرح ذیل است:

۱. وجوه حاصل از شهریه

۲. هدایا و کمک‌های اشخاص حقیقی و حقوقی

۳. وجوه حاصل از سایر فعالیت‌های سازمان اعم از آموزشی، پژوهشی، اقتصادی، دانش‌بنیان و...

۴. استقراض از اشخاص حقیقی و حقوقی

۵. وجوه حاصل از فروش و بهینه‌سازی اموال

۶. سایر منابع درآمدی سازمان مانند اجاره ساختمان‌های سما

پیوند به بیرون

  1. http://sazman-sama.org/
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.