رایان‌ایر

رایان‌ایر (به انگلیسی: RyanAir) شرکت هواپیمایی ارزان‌قیمت ایرلندی است، که بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی ارزان‌قیمت اروپا به‌شمار می‌آید و به‌طور روزانه در بیش از ۲۷۰ مسیر در ۲۱ کشور اروپایی پرواز می‌کند.

رایان‌ایر
یاتا ایکائو شناسه
FR RYR RYANAIR
تأسیس۱۹۸۵
پایگاه‌های عملیاتی
شمار ناوگان۳۰۵
مقصدها۱۷۹
دفتر مرکزیاسوردز، ایرلند
افراد کلیدی
درآمد ۴٫۳۲ میلیارد یورو (۲۰۱۲)[1]
سود ناخالص ۶۸۳ میلیون یورو (۲۰۱۲)[1]
درآمد خالص ۳۷۴ میلیون یورو (۲۰۱۲)[1]
مجموع دارایی ۹٫۱ میلیارد یورو (۲۰۱۲)[1]
ارزش سهام ۳٫۳ میلیارد یورو (۲۰۱۲)[1]
کارکنان۸٬۳۸۸ نفر (۲۰۱۲)[1]
وب‌گاهwww.ryanair.com
هواپیمای بوئینگ ۷۳۷، متعلق به رایان‌ایر

شرکت رایان ایر در سال ۱۹۸۵ توسط تونی رایان تأسیس شد و هم‌اکنون با مدیریت مایکل اولری، به‌عنوان یکی از سودآورترین خطوط هواپیمایی جهان محسوب می‌شود.

رایان‌ایر از روش‌های گوناگون، گاه با نوآوری و گاهی غیرعادی، سعی می‌کند هزینه‌هایش را پایین نگاه داشته و میزان درآمد خود را نیز افزایش دهد. برای مثال فضای خارجی بدنه برخی هواپیماها برای تبلیغ شرکت‌های گوناگون اجاره داده می‌شود. ناوگان رایان‌ایر را تنها هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ تشکیل می‌دهند که هزینه تعمیر و آموزش پرسنل را کاهش می‌دهد. رایان‌ایر با استفاده از هواپیماهای جدید و مجهز به موتورهای مدرن، سوخت مصرفی را کاهش داده، در هزینه سوخت صرفه‌جوبی می‌کند. هواپیماها کمترین وقت ممکن را روی زمین می‌گذرانند و فاصله زمانی بین فرود و پرواز مجدد هواپیماهای رایان‌ایر در شرایط عادی بیش از ۲۰ دقیقه نیست. در پروازهای رایان‌ایر غذا و نوشیدنی رایگان سرو نمی‌شود و مسافران در صورت نیاز باید هزینه آن را بپردازند. حمل بار دستی به داخل هواپیما رایگان است، ولی مسافران برای تحویل جامدان به بار، باید مبلغی پرداخت کنند.

برای صرفه جویی در خرج‌های برق، خدمه این شرکت از شارژ کردن موبایل خود هنگام کار منع شده‌اند. رایان‌ایر در سال‌های گذشته مدام در حال پیشرفت بوده و بحث و جدل علیه آن همیشه در جریان بوده‌است. این شرکت هم‌اکنون ناوگانی متشکل از 367 هواپیما دارد.[2]

وبگاه

نشانی ryana.ir که در ایران ثبت شده‌است تغییرمسیری به وبگاه اصلی شرکت (ryanair.com) می‌باشد. برخی کاربران اینترنت خارجی ممکن است تصور کنند .ir دامنهٔ کشور ایرلند (مقر رایان‌ایر) است که نیست. دامنهٔ اختصاصی ایرلند .ie است.

منابع

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.