رابرت مک‌فارلین

رابرت مک فارلِیْن (انگلیسی: Robert McFarlane؛ زادهٔ ۱۲ ژوئیهٔ ۱۹۳۷) افسر بازنشسته سپاه تفنگداران دریایی آمریکا است که از ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۵ مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا رونالد ریگان بود.

رابرت مک‌فارلین
۱۳مین مشاور امنیت ملی آمریکا
مشغول به کار
۱۷ اکتبر ۱۹۸۳  ۴ دسامبر ۱۹۸۵
رئیس‌جمهوررونالد ریگان
اطلاعات شخصی
زاده
رابرت کارل مک‌فارلین

۱۲ ژوئیهٔ ۱۹۳۷ (۸۳ سال)
همسر(ان)Jonda McFarlane
محل تحصیلآکادمی نیروی دریایی آمریکا
مؤسسه عالی روابط بین‌الملل
کالج ملی جنگ
تخصصافسر تفنگداران دریایی، مشاور امنیت ملی
جایزه‌هاDistinguished Service Medal
نشان ستاره برنزی with valor device
Meritorious Service Medal
Navy Commendation Medal with valor device
خدمات نظامی
وفاداری ایالات متحده آمریکا
خدمت/شاخهنیروی تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا
سال‌های خدمت۱۹۵۹–۱۹۷۹
درجه سرهنگ دوم
جنگ‌ها/عملیات‌هاجنگ ویتنام
Civilian honorsوزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا جایزه خدمت ممتاز
SECNAV Distinguished Public Service Award

او پس از فعالیت در سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا به دولت ریگان پیوست و از طراحان اصلی ابتکار دفاع استراتژیک به منظور دفاع از آمریکا در برابر حملهٔ موشکی بود.[1] او بعدها در ماجرای مک‌فارلین درگیر بود و به خاطر اقداماتش در این پرونده از رئیس‌جمهور جرج ایچ دابلیو بوش عفو شد.

ماجرای ایران کنترا

ماجرای ایران کنترا فروش مخفیانه اسلحه به ایران و انتقال پول آن برای حمایت از کنتراها در نیکاراگوئه بود. مک‌فارلین به عنوان مشاور امنیت ملی به ریگان اصرار کرد با واسطه‌های ایرانی مذاکره کند. جزئیات این مذاکرات با مدارک مستدل و مصاحبه هایی که با افراد دخیل در این مذاکران شده است در مستند و کتاب قمار آمده است.[2] او در ۴ دسامبر ۱۹۸۵ استعفا داد. در نوامبر ۱۹۸۶ ماجرای ایران کنترا برملا شد و یک رسوایی سیاسی ایجاد شد. مک‌فارلین که می دانست همکارانش از او سوءاستفاده کرده‌اند و دچار افسردگی شده بود در ۲۲ مارس ۱۹۸۷ (۲ فروردین ۱۳۶۶) و پس از گذشت دو سال از ماجرا، مک فارلین با خوردن تعداد زیادی قرص والیوم دست به خودکشی زد.[3] این خودکشی ناموفق بود و وی جان سالم بدر برد.

در ۱۹۸۸ او به چهار فقره بزه پنهان نگه داشتن اطلاعات از کنگره ایالات متحده در چارچوب سرپوش‌گذاری بر ایران کنترا اقرار کرد. او به دو سال ممنوعیت و ۲۰۰۰۰ دلار جریمه محکوم شد ولی جرج ایچ دابلیو بوش رئیس‌جمهور وقت در شب کریسمس ۱۹۹۲ او را عفو کرد.

دیگر فعالیت‌ها

مک فارلین از اعضای هیئت مشاورین مؤسسه واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک است. او از مشاورین کمپین ریاست جمهوری ۲۰۰۸ جان مک کین بود. او از سال ۲۰۰۹ در جنوب سودان و دارفور بر پروژه‌های توسعه و روابط بین قبیله‌ای کار می‌کند.

منابع

  1. Smith, R. "McFarlane Calls SDI Pitch Misleading بایگانی‌شده در ۵ نوامبر ۲۰۱۲ توسط Wayback Machine", Washington Post (1988-09-15): "Robert C. McFarlane, a key architect of President Reagan's 'Star Wars' plan to develop sophisticated defenses against Soviet ballistic missiles, said he has concluded 'There is no current basis for confidence that a survivable defensive shield is within reach' and that Reagan's announcement of it was misleading and simplistic."
  2. «تماشای مستند قمار در فیلم گردی». filmgardi.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۹-۱۵.
  3. «مک‌فارلین و ماجرای «کیک و کلت»». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ اوت ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۶ فوریه ۲۰۱۵.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.