دیوید رایش (نسل‌شناس)

دیوید امیل رایک (زاده ۱۴ ژوئیه ۱۹۷۴) ژن شناس نامداری است که برای پژوهش‌های خود درباره ژنتیک جمعیت انسان‌های باستان همچون مهاجرت آنها و آمیزش جمعیت، که با بررسی و واکاوی الگوهای ژنومی در سراسر جهش‌ها روی می‌دهد، نامدار شده‌است. وی استاد گروه ژنتیک دانشکده پزشکی هاروارد و دانشیار انستیتوی برود است.

جوایز

رایچ با شناسایی و رده‌بندی در ده تن برتر مجله علمی معتبر نیچر به دلیل نقش خود در دانش به سال ۲۰۱۵ پرآوازه گشت. وی در ماه مه ۲۰۱۷ جایزه دن دیوید، جایزه آکادمی ملی علوم در زیست شناسی مولکولی را در آوریل ۲۰۱۹ و مدال داروین-والاس در ژوئن ۲۰۱۹ دریافت کرد.

نظریه

وی از کسانی است که با دستیابی به یافته‌های نوین ژنتیکی-باستانشناختی، در فرضیه مهاجرت هندواروپایی بازنگری نموده و سویه این مهاجرت را از ایران کنونی و جنوب قفقاز دانست.[1][2][3][4]

زندگی و آموزش

رایک در یک خانواده یهودی در واشینگتن بزرگ شد؛ مادر او تووا رایک رمان‌نویس (خواهر خاخام آوی ویس) و پدرش والتر رایک، استاد دانشگاه جورج واشینگتن هستند که در جایگاه نخستین سرپرست موزه یادبود هولوکاست در ایالات متحده خدمت می‌کردند. دیوید رایک به عنوان یک دانشجو در مقطع لیسانس در کالج هاروارد در رشته جامعه‌شناسی شروع به کار کرد، ولی سپس رویکرد خود را به فیزیک و پزشکی معطوف کرد. پس از پایان کالج، او در دانشگاه آکسفورد، در اصل با هدف آماده شدن برای دانشکده پزشکی شرکت کرد. در سال ۱۹۹۹ دانشنامه دکترای فلسفه را برای پژوهش با سرپرستی دیوید گلدشتاین دریافت نمود.

پژوهش

وی لیسانس فیزیک خود را از دانشگاه هاروارد و دکترای جانورشناسی را از دانشگاه آکسفورد، کالج سنت کاترین دریافت کرد. وی در سال ۲۰۰۳ به دانشکده پزشکی هاروارد پیوست. هم اینک استاد گروه ژنتیک دانشکده پزشکی هاروارد و همکارانستیتوی برود است، که پژوهش‌های آن ژنوم انسان را با شامپانزه‌ها، نئاندرتال‌ها و دنیسووان‌ها می‌سنجد.

تحقیقات ژنتیک رایش در درجه اول بر یافتن الگوهای ژنتیکی پیچیده‌ای است که پیدایش واکنش به بیماری‌های فراگیر در میان جمعیت‌های بزرگ می‌شود، و نه یافتن نقص‌های ژنتیکی خاص وابسته به بیماری‌های نسبتاً نادر.[5]

ترجمه به زبان فارسی

از شناخته‌ شده‌ ترین کتاب وی تا کنون تنها یک ترجمه به زبان فارسی در دسترس است: «ژنوم انسان از گذشته تا امروز؛ کیستیم و از کجاییم» ترجمه هما ضرابی‌زاده و هانیه ضرابی‌زاده، ۳۰۸ صفحه، چاپ موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران، شابک: ۹۷۸۶۲۲۲۱۸۳۵۷۸ [6]

جستارهای وابسته

منابع

  1. «Who We Are and How We Got Here by David Reich review – new findings from ancient DNA | Science and nature books | The Guardian». amp-theguardian-com.cdn.ampproject.org. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۲-۱۸.
  2. "How Genetics Is Changing Our Understanding of 'Race'". www.nytimes.com. Retrieved 2019-12-18.
  3. "What Happens When Geneticists Talk Sloppily About Race". The Atlantic. Retrieved 2019-12-18.
  4. "David Reich Unearths Human History Etched in Bone". www.nytimes.com. Retrieved 2019-12-18.
  5. «Home | David Reich Lab». reich.hms.harvard.edu. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۲-۱۸.
  6. صفحه، کتاب نیوز | اطلاع رسانی و نقد کتاب-ژنوم انسان از گذشته تا امروز در 308. «کتاب نیوز | اطلاع رسانی و نقد کتاب - ژنوم انسان از گذشته تا امروز در 308 صفحه». کتاب نیوز | اطلاع رسانی و نقد کتاب - ژنوم انسان از گذشته تا امروز در 308 صفحه. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۰۹.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.