دفتر کل توزیع‌شده

دفتر کل توزیع شده[1] (به انگلیسی: Distributed Ledger) که دفتر کل اشتراکی (به انگلیسی: Shared Ledger) یا فناوری دفتر کل توزیع شده (به انگلیسی: Distributed ledger technology)، نیز نامیده می‌شود، اجتماعی از داده‌های دیجیتال تکراری، اشتراک‌گذاری شده و همگام سازی شده‌است که از لحاظ جغرافیایی در جاهای مختلف، کشورها یا موسسات گسترده شده‌است.[2] هیچ مدیر مرکزی یا ذخیره‌سازی متمرکز داده‌هایی وجود ندارد.[3] دفاتر کل توزیع شده پایگاه داده‌ای است که بر اساس سازوکار تفاهم و معماری داده مورد قبول مشارکت‌کنندگان شبکه نگهداری و به‌روزرسانی می‌شود.[1] یک شبکه همتا به همتا به همراه الگوریتم اجماع مورد نیاز است تا از تکرار در سراسر گره‌ها اطمینان حاصل شود. یک شکل از دفترکل توزیع شده سامانه زنجیره بلوکی است که می‌تواند عمومی یا خصوصی باشد. اما همه دفاتر کل توزیع شده نباید لزوماً از زنجیره‌ای از بلوک‌ها استفاده کنند تا با موفقیت اجماع توزیع شده معتبر و ایمن عرضه کنند: یک زنجیره بلوکی تنها یک نوع از ساختار داده‌هایی است که دفترکل توزیع شده به‌شمار می‌رود.[4]

شکل دیگری از طراحی دفتر کل توزیع شده، شبکه‌های گوریده (Tangle Network) است که از یک گراف جهت دار غیر مدور شبکه‌ای به جای ساختار زنجیره‌بلوکی استفاده می‌کنند. گوریدگی ایجاد شده توسط ایوتا (IOTA) ضرورت معدن‌کاوی را از بین می‌برد و شبکه ای پیشنهاد می‌دهد از هزینه معاملات صفر و مقیاس پذیری نامحدود پشتیبانی می‌کند.[5] شکل دیگر دفاتر کل توزیع شده معماری‌های مبتنی بر الگوریتم‌های مقاوم در برابر شرایط بیزانسی هستند که لزوماً از بلوک و زنجیره بلوک‌ها استفاده نمی‌کنند[1].

در سال ۲۰۱۶ بانک‌های متعددی از دفاتر کل توزیع شده برای پرداخت‌های بین‌المللی استفاده کردند.[6]

کاربردها

بانک‌ها برای کاهش هزینه‌ها و مخاطرات عملیاتی سرمایه‌گذاری‌های سنگینی در دفاتر کل توزیع شده انجام داده‌اند . انتظار می‌رود کاربردهای آینده دفاتر کل توزیع‌شده اینترنت چیزها را در یک اقتصاد قابل برنامه‌ریزی از لحاظ مالی ممکن کند.[7]

اور لجر با ثبت برخی نقاط داده‌ای ثابت برای ره‌گیری الماس‌ها استفاده می‌شود.[7]

جستارهای وابسته

منابع

  1. ابوالقاسم رجبی (۱۲ تیر ۱۳۹۷). «فناوری دفاتر کل توزیع شده فراتر از فناوری زنجیره بلوکی». مرکز پژوهش‌های مجلس.
  2. Distributed Ledger Technology: beyond block chain (Report). UK Government, Office for Science. January 2016. https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/492972/gs-16-1-distributed-ledger-technology.pdf. Retrieved 29 August 2016.
  3. Scardovi, Claudio (2016). Restructuring and Innovation in Banking. Springer. p. 36. ISBN 978-3-319-40204-8. Retrieved 21 November 2016.
  4. Blockchain Technology Explained بایگانی‌شده در ۱۱ دسامبر ۲۰۱۷ توسط Wayback Machine. Retrieved on 21 November 2016
  5. "IOTA - Next Generation Blockchain". iota.org. Retrieved 2017-10-20.
  6. "Central banks look to the future of money with blockchain technology trial". Australian Financial Review. Fairfax Media Publications. 21 November 2016. Retrieved 7 December 2016.
  7. "The CIO's Guide to Blockchain". Smarter with Gartner. Gartner, Inc. 29 June 2016. Retrieved 4 December 2016.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.