دانشگاه کاروان
دانشگاه کاروان دانشگاهی خصوصی در شهر کابل، افغانستان است.
نوع | خصوصی |
---|---|
بنیانگذاری شده | ۲۰۰۸ |
موقعیت | کابل، افغانستان، |
وبگاه |
موسسه تحصیلات عالی کاروان در سال 1386 در شهر کابل تاسیس و جواز فعالیت خود را از وزارت تحصیلات عالی افغانستان در رشته های حقوق و علوم سیاسی، کمپیوتر ساینس و اقتصاد دریافت نمود. اما علوم سیاسی به عنوان یک رشته جداگانه در سال 1392 پس از نیاز سنجی مسئولین پوهنتون و حکم وزارت تحصیلات عالی ایجاد گردید. سپس به اثر سعی و تلاش تیم کاری بعد از ارایه خدمات تحصیلی و تکمیل شرایط و معیارها برای پوهنتون شدن، مطابق مقرره تحصیلات عالی خصوصی در ماه ثور (1393 هجری شمسی) ذریعه مکتوب شماره ( مورخ 6/2/1393 هجری شمسی) آمریت محترم ایجاد، از مؤسسه تحصیلات عالی خصوصی کاروان به پوهنتون کاروان تحت نمبر ثبت (۱۲) وزارت تحصیلات عالی، ارتقأ نمود. پوهنتون کاروان برای ثبات ارایه خدمات تحصیلی به جامعه، تعمیر مدرن و مخصوص پوهنتون کاروان را بالای زمینی که ملکیت پوهنتون کاروان می باشد را به ارزش 20 میلیون دالر امریکایی در سال 1392 اعمار نموده است. همچنان با در نظرداشت تقاضای روز افزون نسل جوان کشور به تحصیلات عالی پلانهای توسعه و ایجاد رشته ها و درجات تحصیلی پوهنتون کاروان،پوهنتون کاروان از ظرفیت بالای برخوردار می باشد و تعمیرات آن در صورت ضرورت قابلیت انکشاف را دارا می باشد.
اهداف عمده پلان استراتژیک اول (1390 – 1395)، ایجاد برنامه های جدید لیسانس و تجدید برنامه ها، ارایه خدمات بهتر تحصیلی، ارتقای سطح دانش و مهارت های کادر علمی، تهیه منابع فزیکی و بهبود سیتسم اداری، تجدید شیوه های تدریس، توسعه و حمایت از افراد آسیب پذیر و تقویت زیرساخت های پوهنتون کاروان بوده است. که دست آورد های ذیل را می توان به صورت فشرده بیان نمود:
1- اخذ جواز موسسه تحصیلات عالی پوهنتون کاروان در 1388
2- ایجاد مرکز مناظره انگلیسی در سال 1389
3- تطبیق موفقانه پروژه سواد آموزی اردوی ملی و پولیس ملی در سالهای 1389- 1394
4- ایجاد پوهنځی علوم سیاسی در سال 1391
5- ایجاد پروگرام های زبان انگلیس و کامپیوتر از سال 1391 تا اکنون
6- اعمار و اکمال تعمیر دائمی پوهنتون کاروان در سال1392
7- امضای توأمیت با پوهنتون علامه اقبال لاهوری پاکستان در سال 1392
8- امضای تفاهم نامه ها با نهادهای مسلکی، آیسیک، اتصالات، کودزون، نیتپا، اندیشوران، و... برای فراهم سازی برنامه های عملی و کارآموزی به محصلان 1394-1396
9- برگزاری کنفرانس (تشبثات کوچک و متوسط) در سطح کشور 1394
10- چاپ مجله (تشبثات کوچوک و متوسط) 1394- 1395
11- تجهیز تمام شعبات پوهنتون کاروان در تعمیر دائمی 1394
12- به دست آوردن نشان قهرمانی گفتمان(دبت) در سطح ملی و بین المللی در سال 1389
13- گسترش و انکشاف منابع کتاب خانه و تکنالوژیکی در سالهای 1394-1395
14- ایجاد مرکز خدمات اولیه صحی در داخلی پوهنتون کاروان در سال 1394
15- ایجاد نرم افزار شبکه اجتماعی (لیتس ویسپ) توسط یکی از محصلان پوهنځی کمپیوترساینس 1395
16- چاپ کتاب استراتژی نظامی امریکا در افغانستان پسا طالبان توسط پوهنځی علوم سیاسی در سال1395
17- کامیاب شدن بیشترین تعداد فارغان پوهنتون کاروان در پروگرام مرکز ستاژ حقوقی افغانستان در میان سایر پوهنتون ها در سال 1395
18- چاپ کتاب " چالشهای اقتصادی افغانستان و راه های حل آن" توسط یکی از فارغان پوهنځی اداره تجارت در سال 1395
19- ایجاد مرکز تحقیقات مسلکی در سال 1396
20- شناسایی و جمع آوری جوانان نخبه در سطح کشور و تدوین کتاب معلوماتی آن در سال1396
21- استخدام استادان مسلکی به سویه ماستر و داکتر 1395 و 1396
پیشینه
دانشگاه کاروان در سال ۲۰۰۸ در کابل تأسیس شد.[1]
پوهنتون کاروان مراحل را که پیموده به تدریج و بعد از کسب تجربه از مراحل ابتدایی بوده است. محترم سید جاوید اندیش موسس و بنیانگذار پوهنتون کاروان در ابتدا به نسبت علاقه مندی به سکتور تعلیم و تربیه که قبلاً خود ایشان نیز در دوره تحصیلی و بعد از فراغت مستقیماً در همان عرصه مصروف ارایه خدمات آموزشی به نسل جوان کشور بوده ند. از جمله اولین و معدود جوانان تحصیل کرده این وطن بودند که با وجود زمینه های فراوان کسب در آمد بیشتر از بخش های دیگر، ایشان نظر به درک نیازمندی جامعه به تعلیم وتحصیل، موسسه تعلیمات عالی پوهنتون کاروان را در سال 1386 با داشتن بخش های حقوق، اداره تجارت و کمپیوترساینس تأ سیس نمود. سپس بعد از دوسال فعالیت در بخش تعلیمات نیمه عالی آنرا به موسسه تحصیلات عالی ارتقاء داد که پوهنځی های حقوق، علوم سیاسی، اداره تجارت و کمپیوترساینس در آن ایجاد گردید. سپس به اثر سعی و تلاش تیم کاری بعد از ارایه خدمات تحصیلی و پوره نمودن شرایط و معیارها برای پوهنتون کاروان شدن، مطابق مقرره تحصیلات عالی خصوصی در ماه ثور (1393 هجری شمسی) ذریعه مکتوب شماره ( مورخ 6/2/1393 هجری شمسی) آمریت محترم ایجاد، از مؤسسه تحصیلات عالی خصوصی پوهنتون کاروان به پوهنتون کاروان تحت نمبر ثبت (۱۲) وزارت تحصیلات عالی، ارتقأ نمود. پوهنتون کاروان در ابتدا با یک تعمیر کرایی از قوای مرکز شهر کابل شروع به فعالیت نموده، سپس موسس پوهنتون کاروان بخاطر ثبات ارایه خدمات تحصیلی به جامعه، بالای ایجاد تعمیر دائمی پوهنتون کاروان به ارزش حدود 20 ملیون دالر سرمایه گذاری نمودند. تعمیر مدرن و مخصوص پوهنتون کاروان را بالای زمینی که ملکیت پوهنتون کاروان می باشد اعمار نموده است. از سال 1392 به اینسو پوهنتون کاروان داریی تعمیر دائمی میباشد. همچنان با در نظرداشت تقاضای روز افزون نسل جوان کشور به تحصیلات عالی پلانهای توسعه و ایجاد رشته ها و درجات تحصیلی پوهنتون کاروان،پوهنتون کاروان از ظرفیت بالای برخوردار می باشد و تعمیرات آن در صورت ضرورت قابلیت انکشاف را دارا می باشد.
ریاست این دانشگاه را ضوات ذیل به پیش برده است:
خالد احمد کاکر
سیدحامد روحانی
سیداحمد سادات
محمدآصف ننگ
داکتر خالد احمد کاکر
دوکتور محمدکاظم بامیک
دانشکدهها
دانشکده حقوق
دانشکده علوم سیاسی
دانشکده اقتصاد و علوم مدیریت
دانشکده کمپیوترساینس
دانشکده اداره و پالیسی عامه
دانشکده تعلیم و تربیه
جستارهای وابسته
منابع
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Higher Education Institute of Karwan». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۵.