حجت‌الله خدایی سوری

حجت‌الله خدایی سوری (زاده ۱۳۴۳) نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ سلسله و دلفان در استان لرستان است.[2] او سابقه ریاست در زندان اوین را دارد.

حجت‌الله خدایی سوری
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی
اطلاعات شخصی
زاده۱۳۴۳
الشتر، ایرانی
تحصیلاتلیسانس علوم سیاسی آزاد کرج[1]
پیشهنمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی
رئیس زندان اوین
دیناسلام شعیه

تحریم اتحادیه اروپا

در ۱۸ مهر ۱۳۹۰ اتحادیه اروپا حجت‌الله خدایی سوری را به دلیل نقش در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی تحریم کرد. به این ترتیب او حق ورود به کشورهای اتحادیه اروپا را نخواهد داشت و دارایی‌هایش نیز در این کشورها توقیف می‌شود.[3]

بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا، حجت‌الله خدایی سوری به عنوان رئیس زندان اوین در نقض حقوق بشر در این زندان از جمله ضرب و شتم و شکنجه روانی و جنسی زندانیان مسئول است.[4]

تحریم ایالات متحده آمریکا

مایک پومپئو توئیتر
@SecPompeo

امروز مصادف است با روز بزرگداشت یاد و ادای احترام به قربانیان تروریسم است. تروریست‌ها باید پاسخگو شوند و ما امروز محدودیت صدور ویزا را برای ۱۴ نفر در ایران به دلیل مشارکت آنها در اقدامات حکومت در نقض فاحش حقوق بشر اعلام کردیم.

۲۱ آگوست ۲۰۲۰[5]

در مرداد ۱۳۹۹، وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که در روز بین‌المللی گرامی‌داشت یاد قربانیان تروریسم (۲۱ اوت)، ۱۴ مقام ایرانی از جمله یکی از روسای سابق زندان اوین را به خاطر نقض حقوق بشر مشمول محدودیت‌های صدور ویزا می‌کند. بیانیه این وزارتخانه از حکومت جمهوری اسلامی به عنوان بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان نام برده‌است و می‌گوید که این ۱۴ نفر به همراه اعضای درجه یک خانواده‌شان اجازه ورود به خاک ایالات متحده را ندارند.[5]

وزارت خارجه آمریکا در ادامه بیانیه خود از حجت‌الله خدایی سوری، رئیس سابق زندان اوین تهران، نام می‌برد و عنوان می‌کند که زندان اوین هم‌معنای شکنجه و مظالم دیگر در حق شهروندان ایرانی است، جایی که برای سرکوب مخالفان صلح‌طلب جمهوری اسلامی و خارجی‌هایی که به گروگان گرفته شده‌اند، استفاده می‌شود.[5] خانواده خدایی سوری هم شامل این تحریم شده‌اند.[6]

جستارهای وابسته

منابع

  1. «جدول مدارک تحصیلی و سوابق اجرایی اعضای ۱۴ کمیسیون مجلس نهم». خبرگزاری فارس. دریافت‌شده در ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۳.
  2. «نمایندگان دوره نهم مجلس شورای اسلامی». وبگاه مجلس شورای اسلامی. دریافت‌شده در ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۳.
  3. «اسامی ۲۹ مقام و مسوول ایرانی مورد تحریم اتحادیه اروپا منتشر شد». رادیو فردا. ۲۰ مهر ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۶ بهمن ۱۳۹۸.
  4. «فهرست تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا علیه مقام‌های ایرانی». تارنمای ژورنال اتحادیه اروپا. ۱۸ مهر ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۶ بهمن ۱۳۹۸.
  5. «آمریکا برای ۱۴ مقام ایرانی محدودیت صدور ویزا اعمال می‌کند‎». رادیو فردا. ۳۱ مرداد ۱۳۹۹. دریافت‌شده در ۱ شهریور ۱۳۹۹.
  6. «آمریکا صدور ویزا برای ۱۴ ایرانی و خانواده آنها را به اتهام 'ترور و نقض حقوق بشر' ممنوع کرد». بی‌بی‌سی فارسی. ۳۱ مرداد ۱۳۹۹. دریافت‌شده در ۱ شهریور ۱۳۹۹.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.