جمنان
جمنان محلهای قدیمی است که اکنون در میان شهر قائمشهر جای گرفتهاست. این نام در کتب تاریخی چامنا و چمنو آمدهاست .
چمنو : چمنو که از دو جزء «چمن» و «او» (آب در زبان تبری) تشکیل شدهاست و به ناحیهای اطلاق میشد که دارای چمن و آب یا چمنزارهای با طراوت بود. در تاریخهای تبرستان نوشتهاند که در سده ۶ هجری قمری، رودی از چمنو میگذشت که پل آن را اسپهبد نصیرالدوله رستم شاه غازی باوندی (۵۳۶ تا ۴۶۰ هجری) پادشاه تبرستان به هزینه شخصی خود تعمیر نمود تا آب آن به هرز نرود. ابن اسفندیار نیز در تاریخ طبرستان به دفعات از چمنو یاد کردهاست.
افراد بومی آن را جمنو تلفظ میکنند و معتقدند که این منطقه قبلاً چمنو نامیده میشده و به مرور زمان جمنو نام گرفتهاست و در نهایت در هنگام ثبت تقسیمات کشوری به نام جمنان ثبت شدهاست.
از افراد برجسته این محله میتوان از مرحوم آیتالله فقیهی جمنانی نام برد. تپه باستانی گردکوه در این محله قراردارد. امامزاده سید نظام الدین که بزرگترین قبرستان شهر است و امامزاده کبریا و مسجد جامع جمنان از اماکن مذهبی این محله هستند.
منطقه جمنان یکی از مکانهای قدیمی شهرستان قائمشهر میباشد که گفته برخی از مورخان قدمت جمنان یا چمنو به بیش از ۱۰۰۰ سال میرسد که خود یک منطقه حاکمنشین بودهاست . در محله جمنان بیش از ۲۵۰۰ خانوار ساکن شدهاند که به نسبت مکان تراکم جمعیت بالایی دارد. جادههای اصلی و کوچههای اصلی جمنان عبارتند از - خیابان سید نظام - سه راه روحانی - کوی شهید رضایی-کوی آیتالله فقیهی که از مهمترین کوچههای جمنان به حساب میآیند. جمنان ورددی اصلی ۲ روستای بزرگ قائمشهر به نامهای آهنگر کلای بیشه سر و قادیکلای بزرگ میباشد که خود روستاها هم به سه بخش تقسیم شدهاند. که بعد از آنها روستاهای گل فشان و چپی میباشد.[1]
جستارهای وابسته
پانویس
- سرزمین نرمافزار www.ghaemcd.mee.ir