تپش ۲۰۱۲

تپش ۲۰۱۲ یک گروه موسیقی است به سرپرستی امید پوریوسفی که آهنگ‌های خود را موضوع‌های اجتماعی - سیاسی و به سبک‌های رپ، رگی، راگا، لاتین، اسکا، پاپ، و هیپ هاپ اجرا می‌کنند.[1] گروه تپش ۲۰۱۲ در سال ۲۰۰۶ جایزه کریول ایالت نوردراین-وستفالن آلمان را در بخش موسیقی جهانی دریافت کرده‌است.[2][3] با ورود شاهین نجفی به این گروه، شکل کاری آن‌ها تغییر پیدا کرد و اشعار شاهین نجفی بیش از پیش آن‌ها را تحت تأثیر قرار داد. اعضای این گروه ۸ نفره از ملیت‌های ایرانی، آلمانی، انگلیسی و لهستانی هستند و شعرهایشان به زبان‌های انگلیسی، آلمانی و فارسی است. شاهین نجفی از اعضای جدید گروه و شاعر ترانه‌های رپ آن به فارسی، خواننده و نوازنده گیتار است.[2] نام این گروه در اشاره به هدف آنهاست: «ما دوست داریم در سال ۲۰۱۲ در ایران کنسرت بدهیم.»[4] امین پوریوسفی نوازنده پرکاشن، گیتار و باس این گروه است. آرمین مستعد (عضو سابق آریان) نیز نوازنده باس است. نوازنده لهستانی پیانو میشأل نام داشته و تونی خواننده آمریکایی گروه است. ووینا از آلمان خواننده رپ آلمانی است. افراد دیگری نیز نوازنده ساکسیفون، درامز و … هستند. ساختار این گروه به شکل یک پروژه باز است و «هر کسی که قابلیت داشته باشد می‌تواند با آن همکاری کند و در عین حال کار شخصی خود را نیز ادامه دهد.»[5]

برخی از اعضای گروه تپش ۲۰۱۲

تپش ۲۰۱۲ برنامه خود را در جشنواره جهانی توتال در بوخوم آلمان، به ۱۸ تیرماه و جنبش دانشجویی در ایران تقدیم کرده‌است.[6]

این گروه که پیشاپیش کارهای زیادی آماده اجرا دارد، تصمیم دارد ماهی یک‌بار یا هر ۲۰ روز یک‌بار، یک کار را پخش کند و برنامه اجرای کنسرت در کشورهای مختلف دارد.[7]

آلبوم‌ها

  • «ما ایران هستیم»
  • «از تهران تا برلین»[4]

ترانه‌ها

رپ (فارسی)

انگلیسی - آلمانی - فارسی

  • سنگسار

منابع

  1. موسیقی اعتراض و واقعیت: موفقیت ترانه رپ «ما مرد نیستیم» رادیو دویچه‌وله بازدید در ۱۴ شهریور ۱۳۸۷
  2. جشنواره موسیقی بوخوم توتال و حضور گروه تپش ۲۰۱۲ در آن دویچه وله
  3. شهرام میریان (۲۹ شهریور ۱۳۸۵). «گروه تپش 2012 برنده جایزه موسیقی بین‌الملل بزرگترین ایالت آلمان شد». رادیوفردا. دریافت‌شده در ۳ سپتامبر ۲۰۰۸.
  4. امیر زمانی‌فر (۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۷). ««ما مرد نیستیم»؛ اعتراض موسیقی به جامعه مردسالار ایران». رادیوفردا. دریافت‌شده در ۳ سپتامبر ۲۰۰۸.
  5. «گفتگویی با شاهین نجفی از تپش ۲۰۱۲». وب‌گاه زیر زمین. دریافت‌شده در ۶ فوریه ۲۰۰۹.
  6. شهرام میریان (۱۵ تیر ۱۳۸۷). «گروه موسیقی «تپش ۲۰۱۲» و ادای دین به ۱۸ تیر». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۷ سپتامبر ۲۰۰۸.
  7. به کوشش کاوه مظفری (۳ تیر ۱۳۸۷). «مردان نسل ما می‌توانند گذشته را جبران کنند، گفتگو با شاهین نجفی». وب‌گاه مدرسه فمینیستی. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ اوت ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۱ سپتامبر ۲۰۰۸.

پیوند به بیرون

متن مربوطه در ویکی‌نبشته: متن رپ‌های فارسی گروه
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.