تحقیقات فلسفی

پژوهش‌های فلسفی (به آلمانی: Philosophische Untersuchungen) نام کتابی از لودویگ ویتگنشتاین که از آن به عنوان یکی از تاثیرگذارترین آثار فلسفی قرن بیستم یاد می‌کنند. این کتاب که پس از رساله منطقی-فلسفی و در رد برخی ایده‌های آن نوشته شد، پس از مرگ ویتگنشتاین به چاپ رسید. در این کتاب نویسنده به طرح مسائل و بحث درباره موضوعاتی چون منطق، معناشناسی، فلسفه ریاضیات و فلسفه ذهن پرداخته. او این دیدگاه را معرفی کرد که ریشه بسیاری از مسائل فلسفی از کژتابی‌های زبانی حاصل می‌شود. در این کتاب ویتگنشتاین معنای یک واژه را معادل دانستن کاربرد آن واژه معرفی می‌کند. این کتاب را فریدون فاطمی به فارسی برگردانده‌است.

تحقیقات فلسفی
نویسنده(ها)لودویگ ویتگنشتاین
برگرداننده(ها)فریدون فاطمی
کشور
مکان ناشر فارسی: تهران
زبانآلمانی
ناشر
ناشر فارسی: نشر مرکز

این دومین رسالهٔ عمدهٔ ویتگنشتاین است که فلسفه دوم وی را نیز شامل می‌شود.

به عقیدهٔ وی فلسفه وظیفهٔ گشودن گره‌های زبانی را دارد و این عمل را به واسطهٔ بازی زبانی به نمایشی عینی می گذارد.

منابع

    • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Philosophical Investigations». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۲۰ ژوئن ۲۰۰۸.
    • لودویگ ویتگنشتاین، «درآمدی بر کتاب از بابک احمدی»، کتاب پژوهشهای فلسفی، ترجمهٔ فریدون فاطمی، نشر مرکز، شابک ۹۶۴-۳۰۵-۵۹۶-۵
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.