تالیا

تالیا (به انگلیسی: Taliya) نام تجاری شرکت گسترش ارتباطات تالیا است که نخستین عرضه‌کنندهٔ سیم‌کارت‌های تلفن همراه پیش‌پرداخت در ایران بود. شرکت گسترش ارتباطات تالیا زیر مجموعه شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران وشرکت مخابرات ایران می‌باشد.

گسترش ارتباطات تالیا
نوعسهامی خاص
صنعتمخابرات
بنا نهادهبهمن ۱۳۸۳
دفتر مرکزیتهران، ایران
افراد کلیدیرضا توکلی راد(مدیرعامل)
محصولاتسیم‌کارت تلفن همراه پیش پرداخت 0932
مادرشرکت گسترش الکترونیک مبین ایران
وبگاه

اپراتور تالیا به عنوان اولین شبکه مستقل پیش‌پرداخت تلفن همراه از بهمن‌ماه سال ۱۳۸۳ با استفاده از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شرکت‌های سونی، آلکاتل و اریکسون و با کمک مشاوران جی اس ام تله۲، آغاز به کار کرد.[1] این شبکه به‌طور رسمی از سوم خرداد ۱۳۸۴ ابتدا در تهران و به تدریج در سایر شهرها و مراکز استان‌ها سرویس‌دهی خود را آغاز کرد. و تا پایان سال ۱۳۸۵ بیش از ۳۰۰ هزار مشترک در شبکه Iran Taliya فعال بودند.

سهامداران

سهامدار عمده شرکت در ابتدای تأسیس، شرکت تعاونی مجتمع صنعتی رفسنجان بود. در سال ۱۳۹۱ شرکت تعاونی مجتمع صنعتی رفسنجان، سهام ۴۳ درصدی خود را به شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران و بنیاد تعاون سپاه فروخت. این دو شرکت در حال حاضر مالکان شرکت مخابرات ایران به‌شمار می‌روند.

پوشش شبکه

شبکه تالیا در ابتدای کار تنها در تهران و شهرهای بزرگ ایران برقرار بود.

پوشش سراسری با اتصال شبکه تالیا به شبکه همراه اول

تالیا با داشتن اتصال یکپارچه با شبکه همراه اول دارای پوشش سراسری شده‌است. از آذر ماه سال ۱۳۹۴ اتصال تالیا با شبکه ۲G و ۳G همراه اول به صورت سراسری در کشور برقرار شد. همچنین در بهمن ماه سال۱۳۹۷ امکان اتصال با شبکه ۴G همراه اول نیز، برای مشترکان تالیا فراهم شده‌است.

شرکت گسترش ارتباطات تالیا پس از چند سال مذاکره فشرده با شرکت ارتباطات سیار با واگذاری و تخلیه فرکانس ۹۰۰ مگاهرتز خود توانست کانکشن کامل با اپراتور همراه اول داشته باشد.

مشارکت در رومینگ مّلی

در سال ۱۳۹۳ با اعلام طرح رومینگ ملی، سه اپراتور اصلی کشور (همراه اول، ایرانسل و رایتل)، اپراتور تالیا به دلیل آنکه از نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطّلاعات یک اپراتور محسوب نمی‌شد و تنها پیمانکار شرکت مخابرات ایران قلمداد می‌شد، در ابتدا از مشارکت در طرح رومینگ ملّی محروم شد. امّا بعداً اعلام شد که تالیا هم به رومینگ ملّی می‌پیوندد.[2]

پیش‌شماره‌های تالیا

در سال ۱۳۸۳ پیش‌شماره ۰۹۳۲ به تالیا اختصاص داده شده و پیش‌شماره ۰۹۳۳ نیز برای این اپراتور رزرو شده بود که در سال ۱۳۹۰ به علت ضعف تالیا در جذب مشترک به اپراتور ایرانسل واگذار شد. این واگذاری با اعتراض شرکت مخابرات ایران مواجه شد ولی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی این اعتراض را رد کرد؛ و امروز تنها پیش‌شماره تالیا ۰۹۳۲ می‌باشد.

افول کسب و کار

تالیا با توجه به اینکه برای اولین بار به مردم امکان می‌داد با هزینه کم سیم‌کارت تهیه کنند و از سیستم اشتراک پیش‌پرداخت (که در ایران به عنوان سیم‌کارت اعتباری شناخته می‌شود) از زمان آغاز فعالیت با استقبال مردم مواجه شد. تعداد مشترکان تالیا پس از حضور اپراتور ایرانسل در بازار تلفن همراه ایران و ارائه سیم‌کارت‌های اعتباری (پیش‌پرداخت) توسّط اپراتور مذکور، به شدَت افت کرد. چون این شرکت به دلیل قطع همکاری شرکت تله۲ و سپس مشکلات دیگر نتوانست به حضور مؤثر خود در بازار و به روز رسانی محصولات و کیفیت شبکه خود و ارائه خدمات نوین رایج در شبکه‌های تلفن همراه ادامه دهد. در نتیجه حتّی مشترکان سابق خود را از دست داد به‌طوری‌که در سال ۱۳۹۶ اعلام شد که بیش از ۹۰ درصد سیم‌کارت‌های تالیا غیر فعّال هستند.[3]

تلاش برای بازگشت به بازار و بازیابی کسب و کار[4]

پس از برقراری اتصال کامل با اپراتور همراه اول، تالیا به نوسازی تجهیزات شبکه و مرکز پیام خود رو آورده‌است و قصد رقابت جدی با سایر اپراتورهای موبایل کشور را دارد. هرچند در این راه چالش‌ها و موانع زیادی در پیش رو دارد. هم‌زمان با ورود نسل چهارم شبکه تلفن همراه (4G) به ایران، شرکت تالیا در حال برنامه‌ریزی برای رونمایی از شبکه 4G و ارائه سرویس دیتا به مشترکین خود است. این اپراتور در سال ۹۶ قول داده‌است که به زودی نسل جدید شبکه تالیا راه اندازی تجاری خواهد شد. از بهمن ماه سال ۱۳۹۷ با ارتقاء شبکه تالیا به نسل ۴٫۵, اینترنت مشترکین تالیا پس از ۱۳ سال برقرار شده‌است. تالیا اکنون با پوشش سراسری توانسته‌است ارتباط آسان در سراسر ایران را برای مشترکان خود فراهم آورد. ارائه خدمات سازمانی و ارائه بسته‌های کاربردی برای سازمان‌های بزرگ بر اساس نیاز ایشان از جمله اهداف تالیا برای آینده کسب و کار خود می‌باشد. هم‌اکنون تالیا شبکه خود را به نسل چهارم شبکه تلفن همراه ارتقا داده‌است که مشترکین تالیا برای بهره‌مندی از خدمات جدید آن، بایستی سیم‌کارت‌های قدیمی خود را با سیم‌کارت‌های ویژه نسل چهارم (USIM) تالیا تعویض کنند.

بر اساس اخبار ارائه شده از سوی شرکت تالیا، این اپراتور موبایل چیزی بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ هزار مشترک فعال دارد.

منابع

  1. «دربارهٔ ما». گسترش ارتباطات تالیا. دریافت‌شده در ۲۰۱۷-۰۵-۱۶.
  2. «تالیا به رومینگ ملی پیوست». دریافت‌شده در ۲۰۱۷-۱۱-۱۸.
  3. آرش پارساپور (۱ مهر ۱۳۹۶). «بیش از 90 درصد سیم‌کارت‌های تالیا غیرفعال هستند». وبگاه خبری دیجیاتو.
  4. (HASHTAGCO)، Mahmoud Afarideh & Sina Mozaffari. «مدیرعامل تالیا: پوشش ملی و نسل جدید تالیا در راه است». دریافت‌شده در ۲۰۱۷-۱۱-۱۸.

    پیوند به بیرون

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.