بایننس

بایننس (به انگلیسی: Binance) یک صرافی رمزارز آنلاین است که امکان مبادله رمزارزهای متعددی را فراهم می‌آورد. در سال ۲۰۱۸ این صرافی از نظر حجم معاملات در جایگاه بزرگترین مرکز مبادله رمزارز قرار گرفته بود. چانگ پنگ ژائو مدیر بنیانگذار (Changpeng Zhao) بایننس است. او پیش از تأسیس بایننس، شرکت فیوژن سیستم (Fusion Systems) را تأسیس کرده بود که در زمینه ارایه راه‌حل‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات در حوزه مالی فعالیت داشت. یی هه (Yi He) نیز دومین بنیانگذار بایننس است. شش ماه پس از راه‌اندازی بایننس، مجله فوربز برای اولین بار در تاریخ، فهرستی از ثروتمندترین افراد در دنیای ارزهای دیجیتال منتشر کرد. در این فهرست، چانگپنگ ژائو (بنیانگذار بایننس) با حدود ۱/۱ الی ۲ میلیارد دلار ثروت، در بالای این فهرست قرار گرفت[1] . این صرافی به لحاظ میزان تراکنش روزانه در رتبه اول جهان قرار دارد.[2]

Binance
بنا نهاده۲۰۱۷
بنیانگذارانالگو:چانگ پنگ ژائو
دفتر مرکزیMalta
افراد کلیدیChangpeng Zhao (مدیر عامل اجرایی)
محصولاتصرافی رمزارز
وبگاه

امنیت

در تاریخ ۸ مه ۲۰۱۹ یک گزارش مبنی بر هک بایننس به ارزش ۴۰ میلیون دلار منتشر شده است[3], بعداً بایننس اعلام کرد مبالغ هک شده را به حساب کاربران برگردانده است.

انواع معاملات در اکسچنج بایننس

در بایننس امکان معامله در ۴ نوع وجود دارد:

معاملات Limit

در این معاملات قیمت خرید یا فروش توسط خود کاربر تعیین می شود.

معاملات Market

خرید یا فروش به قیمت فعلی بازار است. این نوع معاملات برای ارزهای با ارزش پایین مناسب نیست، زیرا هنگام خرید قیمت بازار بالاترین قیمت پیشنهادی و هنگام فروش پایین ترین قیمت پیشنهادی است.

معاملات Stop Limit

در این نوع معاملات کاربر می‌تواند شرط تعیین کند به این صورت که در صورتی که آخرین قیمت بازار به حد معینی (Stop) برسد. مقدار ارز مورد نظر(Amount) را با قیمت تعیین شده(Limit) توسط خود کاربر بخرد یا بفروشد

معاملات OCO

که ترکیب خرید و فروش به صورت همزمان در معاملات stop limit است، به عنوان مثال همزمان می‌توانید تعیین کنید اگر قیمت ارز مورد نظر تا یک حد خاص بالا رفت یا تا یک حد خاص پایین آمد آن را بفروشید یا بخرید.

معاملات آتی یا فیوچرز

قراردادهای آتی یا futures contract می باشد که با عنوان بایننس فیوچرز futures نیز شناخته می شود.

تفاوت مهمی که بخش بایننس فیوچرز با اکسچنج معمول بایننس دارد در این هست که ما در بایننس فیوچرز هیچ کدام از ارزها رو به صورت واقعی در اختیار نداریم و این موضوع باعث می شود که بتوانیم هم پوزیشن لانگ بگیریم و هم پوزیشن شورت. همچنین با استفاده از لوریج Leverage ها می توانیم سود خود را چند برابر کنیم که البته این موضوع می تواند باعث چند برابر شدن ضرر نیز بشود و موضوع لیکویید شدن پیش می آید.

معاملات آپشن(اختیار)

معامله آپشن یا اختیار معامله همانطور که از اسمش پیداست، به سرمایه‌گذار این اختیار را میدهد که یک دارایی را صرف نظر از قیمت بازاری آن، بخرد یا بفروشد. این نوع قراردادها بسیار تطبیق پذیر هستند و میتوان در سناریوهای مختلفی ازجمله پوشش ریسک و معاملات دارای ریسک از آنها استفاده کرد.

اثبات سهام

اثبات سهام یکی دیگر از پلتفرم های بایننس میباشد که برای کاربران خود ارئه داده است (اثبات سهام راه متفاوتی برای اعتبارسنجی تراکنش ها با استفاده از توافق جمعی است)

کوین های (ارزهای) متفاوتی در این صرافی ارائه شده است که به‌صورت ماهانه پاداش ها واریز میشود.

استخر بایننس

در حال حاضر تنها مخصوص بیت کوین است و از روش پرداخت «FPPS» یا «پرداخت کامل در ازای سهم» استفاده می‌کند. در این روش پرداخت، سود حاصل از استخراج به همراه کارمزد حاصل از تایید تراکنش‌ها میان اعضا تقسیم می‌شود. در آینده، شبکه‌های مبتنی بر اثبات سهام و شبکه‌های مبتنی بر اثبات انجام کار دیگری نیز به این استخراج اضافه خواهد شد.

سرقت از صرافی بایننس

در تاریخ ۷ ماه مه سال ۲۰۱۹ میلادی شرکت بایننس بیان کرد که هکرها از یک رخنه امنیتی توانسته‌اند سواستفاده کرده و ۷ هزار بیتکوین به ارزش ۴۰ میلیون دلار را در آن مقطع زمانی سرقت کنند. ژائو، یکی از بنیان‌گذاران این صرافی با بیان ابراز تاسف اذعان داشته که هکرها از روش و متدهای مختلفی برای این سرقت استفاده کرده‌اند. هکرها با پناه بردن به فشینگ، جعل، ویروس و سایر حملات توانسته‌اند از سدهای امنیتی این صرافی به ترتیبی گذر کنند. Binance برای مدتی خرید و فروش کریپتوها را ممنوع کرده بود اما پروسه ترید بعد از مدتی جنجال، همچنان از سر گرفته شد.[4]

صندوق SAFU

صندوقی است که بایننس در ۳ ژوئیه ۲۰۱۸ راه اندازی کرد که عملکرد آن به این صورت است که ۱۰ درصد از کارمزد تمام معاملات به این صندوق اختصاص می یابد، تا در صورتی که سرمایه کاربران به دلایل پیشبینی نشده از بین برود از طریق این صندوق جبران شود. نام این صندوق از اشتباه تایپی یک ژورنالیست به نام Bizonacci که یک ویدیو از اطلاعیه بایننس با عنوان "Funds are SAFU" گرفته شد چرا که بعد از این اتفاق عبارت "Funds are SAFU" در شبکه های اجتماعی ترند شد

منابع

  1. "بایننس (Binance)". ارزنگار. 25 March 2018. Archived from the original on 17 June 2019. Retrieved 28 April 2018.
  2. «بایننس جایگاه بزرگ‌ترین صرافی دیجیتال جهان را به اوکی‌اکس واگذار کرد». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۸.
  3. Valinsky, Jordan. "Hackers steal $40 million worth of bitcoin in massive security breach". CNN. Retrieved 8 May 2019.
  4. «مدرک سرقت».
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.