بارده (بن)

بارده (بن)، روستایی از توابع شهرستان بن در استان چهارمحال و بختیاری است. زبان رایج و نژاد مردم، ترکی قشقایی است.

بارده (بن)
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانچهارمحال و بختیاری
شهرستانبن
بخشبخش مرکزی
دهستانوردنجان
مردم
جمعیت۲۳۵۶ نفر (سرشماری ۹۵)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا۲۳۹۵[1]
کد آماری۲۱۲۰۲۸

قشقایی‌ها که در منطقه فارس سکونت داشتند در دو دوره به منطقه چهارمحال کوچ کردند. دوره اول که توسط آقا محمد خان قاجار بلافاصله پس از سقوط سلسله زندیه و استقرار سلسله قاجاریه به کوچ اجباری قشقایی‌ها به این منطقه اقدام کرد.بخش دیگری از آنها در سال ۱۸۷۰ میلادی به دلیل قحطی و ضعف ایلخان (سلطان محمد فرزند محمد علی خان) در مدیریت قحطی، که باعث شد حدود ۵۰۰۰ خانوار قشقایی به ایل بختیاری (منطقه بن و اطراف) پیوستند.

جمعیت

این روستا در دهستان وردنجان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۲٬۵۳۴ نفر (۶۸۸خانوار) بوده‌است.

امامزاده سید محمد

امامزاده سیدمحمد از نوادگان موسی کاظم،امام هفتم شیعیان است که در سال ۵۶۶ هجری قمری توسط مامورین حکومتی وقت در بارده درگذشت و درمکان قتلش بخاک سپرده شد. امامزاده بارده در طول سالهای متمادی بارها مرمت وبازسازی شده است. امامزاده بارده در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۸۷ باشماره۲۲۹۶۱ درفهرست اثار ملی ایران به ثبت رسید. این امامزاده هرسال شاهد حضور بسیاری از گردشگران از درون و خارج استان می باشد.

آثار تاریخی

این روستا دارای چندین آثار تاریخی ثبت شده‌است این روستا دارای دو قلعه است که یکی تخریب شده و دیگری در اختیار اداره میراث فرهنگی است. قلعه محمدحسن خان بختیاری به سبک ارگ کریم خان زند ساخته شده‌است. این روستا دارای سه گرمابه بوده که هم اینک تنها یک گرمابه باقی‌مانده و گرمابهٔ دیگر تعطیل شده و در اختیار وزارت میراث فرهنگی قرار دارد و گرمابهٔ دیگر نیز ویرانه‌هایش قابل مشاهده است. قلعه بارده شمارهٔ ثبت ۱۲۴۰۴ حمام و غسالخانه بارده شمارهٔ ثبت ۱۹۴۷۵ پل بارده شمارهٔ ثبت ۱۹۴۸۹

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.