الکسا اینترنت

الکسا (به انگلیسی: Alexa) یک وبگاه آنالیزکننده ترافیک وب که یکی از شرکت‌های تابعهٔ شرکت آمازون، واقع در سان فراسیسکو است. الکسا در آوریل سال ۱۹۹۶ کار خود را آغاز کرد و روز به روز دامنه خدمات و فعالیت خود در سطح اینترنت را گسترش داد و امروزه به عنوان یک منبع مفید از داده‌های وبگاههای اینترنتی شناخته می‌شود. رتبه الکسا بعد از پیج‌رنک گوگل، برای صاحبان وب‌سایت‌ها اهمیت زیادی دارد.

الکسا اینترنت.
صفحه الکسا در ۲۰۱۷
گونهاینترنت
گونه وبگاه
ترافیک وب و رتبه‌بندی
در دسترس بهانگلیسی
بنیان‌گذاری‌شده۱ آوریل ۱۹۹۶ (۱۹۹۶-۰۴-01)[1]
ستاد(ها)سان فرانسیسکو، کالیفرنیا، ایالات متحده
مالکآمازون
پدیدآور(ها)بروستر کیل، Bruce Gilliat
رئیساندرو رام[2]
افراد کلیدیAndrew Ramm (president and GM)
Dave Sherfese (vice president)[2]
صنعتترافیک وب
فراوردهالکسا موتور جستجوی وب (۲۰۰۸ متوقف شد)
Alexa نوار ابزار
نشانی
نیاز به ثبت ناماختیاری
وضعیت کنونیآنلاین

تاریخچه

وب‌سایت الکسا در سال ۱۹۹۶ توسط دو کارآفرین وب، به نام‌های بروستر کیل و بروس گلیت تأسیس شد. نام این وب‌سایت برای ادای احترام به کتابخانه اسکندریه مصر، به عنوان یکی از بزرگترین محل‌های دانش و با نظر به اینکه دنیای اینترنت قابلیت تبدیل شدن به چنین محلی را دارد، انتخاب شده‌است.

این شرکت دارای نوار ابزاری می‌باشد که می‌تواند به کاربرانش اعلام کند تا بعد از صفحه در حال مشاهده به چه صفحه وبی بروند، که این پیشنهاد براساس آنالیز ترافیک کاربر می‌باشد. همچنین الکسا برای مدیران وب‌سایت‌ها امکانات فراوانی نظیر نمایش تعداد بازدیدکننده، بازدید کل، لینک‌های ورودی، میانگین زمان حضور و تعداد صفحاتی بازدیدی هر کاربر، ورودی از موتورهای جستجو و… به صورت رایگان در نظر گرفته‌است. همچنین الکسا با ارائه نمودارهایی در زمینه موارد ذکر شده در طول بازه‌های زمانی مختلف ۱ روزه تا ۲ ساله به مدیریت وب‌سایت‌ها کمک می‌کند تا آنالیز و بررسی دقیقی از وب‌سایت خود داشته باشند.

الکسا از طریق مرورگر کاربرانی که دارای تولبار الکسا هستند، آمار آن‌ها را به دست می‌آورد. در سال ۱۹۹۸ این شرکت، نسخه‌ای ۲ ترابایتی از اطلاعات دنیای وب را به کتابخانهٔ Library of Congress تحویل داد. در سال ۱۹۹۹ الکسا با ارزش ۲۵۰ میلیون دلار آمریکا توسط آمازون خریداری شد. آمازون، الکسا را برخلاف آنچه که در ابتدا بود به موتور جستجو هوشمند تبدیل کرد. در اوایل سال ۲۰۰۲، الکسا به همکاری با گوگل روی آورد و در (ژانویه ۲۰۰۳ نیز با شرکت Open Directory Project قرارداد همکاری بست. در مه ۲۰۰۶، آمازون نتایج جستجو در الکسا را از طریق گوگل به نمایش گذاشت. در دسامبر ۲۰۰۶، بخش جستجوی عکس الکسا راه‌اندازی شد. در ۲۷ نوامبر ۲۰۰۸، الکسا اعلام کرد با توجه به اینکه موتور جستجوی این سایت مناسب نبوده‌است، سرویس را قطع خواهد کرد؛ که این اتفاق در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۹ رخ داد و از این پس تیم شرکت به‌طور تخصصی به رتبه‌بندی سایت‌ها اقدام کرده‌است.

وبگاه الکسا

خدمات وبگاه الکسا را می‌توان در ۵ دسته اصلی دسته‌بندی نمود:

  • وبگاه‌های برتر:

در این قسمت وبگاه‌های پربازدید نمایش داده خواهد شد. برای نمایش وبگاه‌های پربازدید از ۳ نوع فیلتر استفاده می‌شود: جهانی، کشوری و بر پایه موضوع خاص

  • مشخصات وبگاه (Site Info):

الکسا طیف گسترده‌ای از داده‌های دقیق برای هر وبگاه را دارا می‌باشد.

  • واتز هات (What’s Hot):

این قسمت صفحات معروف اینترنت را نشان می‌دهد و هر ۵ دقیقه به روز می‌شود.

  • نوارابزار الکسا (The Alexa Toolbar):

نوارابزار شناخته‌شده الکسا که تمام خدمات وبگاه الکسا را به راحتی در اختیار می‌گذارد.

  • برای دارندگان وبگاه (For Site Owners):

در این قسمت صاحبان وبگاه‌ها می‌توانند داده‌های وبگاه خود را در الکسا وارد نمایند یا ویرایش کنند. مهم‌ترین قسمت این وبگاه رتبه‌بندی وبگاه‌ها بر اساس میزان بازدید است. در این رتبه‌بندی تنها تعداد بازدید از یک وبگاه تعیین‌کننده است.

رتبه الکسا

رنک الکسا عددی است که این سایت برای رتبه سایت شما نشان می‌دهد؛ که بر اساس ترافیک، نمایش سایت شما در نتایج جستجو و سنجش میزان محبوبیت سایت شما توسط این سایت تخمین زده شده‌است. هر چه این عدد کمتر باشد، نشان از پرترافیک بودن و مقبول‌تر بودن سایت شما در نزد بینندگان دارد.[3] برای بررسی رتبه الکسا به دو روش مرسوم می‌شود عمل کرد:

  1. بررسی رتبه توسط سایت الکسا
  2. بررسی رتبه توسط تولبار یا افزونه الکسا

تقلب در رتبه الکسا

با توجه به اینکه در ایران بسیاری از مدیران سایت‌ها برای تبلیغ محصولات و وب‌سایت خود از رتبه و آمار الکسا برای انتخاب وب‌سایت تبلیغ‌کننده استفاده می‌کنند، از چند سال گذشته روش‌هایی برای افزایش دروغین رتبه الکسا به وجود آمده‌است. روش پاپ آپ هر چند از رتبه سایت مبدأ می‌کاهد، اما رتبه سایت تبلیغ‌شده را به شکل کاذب بهبود می‌بخشد. در واقع باید به موارد دیگری جز رتبه الکسا نیز مانند مدت زمان حضور کاربران اینترنتی در سایت توجه کرد.

منابع

  1. "About Alexa Internet". Archived from the original on October 7, 2009. Retrieved October 9, 2009.
  2. "Management". Alexa Internet. Retrieved December 24, 2014.
  3. «آیا بهبود رتبه الکسا برای سایت شما مفید است؟» (به انگلیسی). وب یاد. دریافت‌شده در ۲۰۱۶-۰۵-۲۳.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.