الهیات دفاعی

الهیات دفاعی (به یونانی: ἀπολογία) شاخه‌ای از الهیات مسیحی است که هدف آن فراهم کردن زمینه ای منطقی برای ایمان مسیحی و دفاع از آن در برابر نقدها با افشای نقایص در جهان بینی‌های دیگر است.[1] تبلیغات مسیحیان طی قرن‌ها اشکال مختلفی را به خود اختصاص داده‌است، از پولس رسول شروع می‌شود و از بوئورگانوس و آگوستین عبور می‌کند و حتی نویسندگان مدرن مسیحی نیز با تلاش سنت‌های مختلف مسیحی مانند CNN. س لوئیس. مدافعان مسیحی شواهد تاریخی، استدلال‌های فلسفی، آزمایش‌های علمی، اقناع بلاغی و سایر رشته‌ها را استنباط کرده‌اند.[2][3]

دفاع در کتاب مقدس

در کتاب مقدس بسیاری از قسمت‌های دفاع مقدس مسیحی وجود دارد. کتاب اشعیا (۱: ۱۸) شامل دعوت خداوند است: "بیا، ما بحث خواهیم کرد." و پیتر در اولین پیام خود (۳: ۱۵) می‌گوید: "همیشه آماده باشید تا به هرکسی که از شما می‌پرسد در مورد دلیل امید که در درون شما است، پاسخ قانع کننده‌ای بدهید." اعمال رسولان (۱۷:۱۷) به عنوان مثال پولس ذکر می‌کند که عادت داشت "علاوه بر آرووپاگوس، به یهودیان و نمازگزاران در کنیسه و هر کس که هر روز آنها را در میدان شهر ملاقات می‌کرد"، ذکر کند. مسیحیان این عبارات را به عنوان انگیزه‌ای برای ایجاد دفاعی به منظور فراهم آوردن دلایل غیر مسیحیان برای اتخاذ ایمان مسیحی یا تقویت ایمان مسیحیان امروزی استفاده کرده‌اند.

علاوه بر این، مزمور ۱۹: ۱ می‌گوید: «آسمان‌ها از جلال خدا سخن می‌گویند، و کشتی از کار دست‌های او گفته می‌شود.» همان‌طور که روم ۱:۲۰ می‌گوید، وجود خدا «از زمان خلقت جهان آشکار است، همان‌طور که ذهن آن را از طریق موجودات درک می‌کنند، به طوری که مردم بدون بهانه ای بدست می‌آیند.» مسیحیان این بخش‌ها را با استدلال‌های منطقی برای وجود یک خالق، مانند شواهد کیهان‌شناسی (کیهانی) و تلولوژیکی (تل) پیوند می‌دادند.

تاریخ الهیات دفاعی

مرحله اول: الهیات دفاع پدرانه

و از آغاز مسیحیت تا قبل از قرن هفتم ظاهر شد. به دلایل داخلی و خارجی پیدا شد

اول، خارجی: از دشمنان ایمان و تنوع مهاجمان در این دوره از

الف - یهودیان: به ویژه در قرن اول میلادی که به دنبال از بین بردن مسیحیت و مسیحیان بودند

در زمینه کلام، یهودیان سعی کردند به ایمان مسیحی حمله کنند و به همین دلیل مدافعان به یهودیان پاسخ دادند و اعتبار این ایمان را نشان دادند و در شوراهای یهود به آنها پاسخ می‌دادند.

ب - بتها: بسیاری از آنها به عنوان یک دین عجیب و غریب که با اصول مشرک آنها مغایرت دارد، از جمله کثرت خدایان و آداب و رسوم آنها در نوشتارها و آموزش در ساختارهایی علیه مسیحیت، به مسیحیت حمله کردند، که نخستین مدافعان مسیحی را ملزم به پاسخگویی به آنها و اثبات اعتبار ایمان مسیحی در برابر این حملات بت‌پرست دانست و این نیز شبیه کارهایی است که پولس رسول پولس با فلاسفه بت‌پرست انجام داد. در آتن (اعمال ۱۷)

تأسیس دانشکده الهیات اسکندریه پاسخی جدی به مکتب بت‌پرستی اسکندریه بود

ج - رومی‌ها: آنها معتقد بودند که مسیحیت طبقه پایین را به شورش و تقاضای برابری تشویق می‌کند، و برای همین آنها بسیاری از مسیحیان را مورد آزار و اذیت و امتحان قرار دادند که این امر نشانگر لزوم حضور مدافعان مسیحی در مقابل حاکمان و حاکمان رومی و دفاع از ایمان مسیحی و پاسخ به هر سؤالی و روشن شدن ایمان مسیحی واقعی و نمونه ای از این دفاع رسول پولس است. در مقابل آگریپا (اعمال ۲۶)

د- ظهور عقاید دیگر پس از مسیحیت تلاش برای حمله به ایمان و زیر سؤال بردن آن، که نشانگر لزوم مدافعان در برابر این اعتقادات و روشن شدن اشتباهات آن و دفاع از تمامیت ایمان مسیحی در برابر هر تلاشی برای تحریف است.

ه - همچنین برخی افکار و باورهای غلط که در برابر مسیحیت مقاومت نکرده، بلکه از آنها گرفته شده‌اند و تلاش کرده‌اند تا مسیحیت را به این عقاید اشتباه تبدیل کنند و از این انحراف دفاع می‌کنند، مانند ابیونیسم، عرفان و غیره.

دوم، نیازهای داخلی

مانند برخی از مشکلاتی که از خود مؤمنان پدید آمده‌است

الف - سؤالات مدرنیستی دربارهٔ ایمان

مردمی که وارد ایمان شدند و از تعجب در مورد مسائل مهم شروع به تعجب کردند و ذکر برخی از اعتراضات از جمله اثبات معاد و تثلیث و به دنیا آوردن یک باکره، از این رو لازم بود از ایمان دفاع کرده و روایی آموزه را در مقابل این خلق اثبات کنید.

ب - ایده‌های عجیب، بدعت‌ها و بدعت‌ها

و مدافعان مجبور بودند به هر نوآوری که ظاهر می‌شود پاسخ دهند، خطای آن را روشن کنند و مدام از ایمان واقعی دفاع کنند

به عنوان مثال، بدعت یهودیت که با کلیسای اولیه ظاهر شد و رسولان به آن پاسخ دادند (اعمال ۱۵)، سپس سیمون جادوگر و سپس ابیون بعد از سال ۷۰ میلادی

سپس بدعت‌ها و بدعت‌هایی در هر عصر مانند ریحان و سپس بدعت مارکون در قرن دوم در حدود ۱۴۰ میلادی به وجود آمدند و در قرن دوم پیروی از بدعتکاران و سپس قرن سوم آمدند و بدعت مانی و پل سیمیساتی تا اینکه به بدعت معروف مشهور آریوس و آغاز شوراها و نخستین شورای جهانگردی نیچه رسیدیم. به همین دلیل، نوشته‌های محکمی مانند نوشته‌های ایرنه در برابر هرتیک در اواخر قرن دوم، آغاز قرن سوم ظاهر شد و مارک ترتولیان و دیگران را نشان داد.

ج- تقسیم

همچنین، نمای کلیسا مشکلی است که در آن عشق به رهبری و انشعابات (نه بدعت) یک انحراف ساده در تفسیر است که لازمه دفاع از ایمان واقعی و در برابر انشعابات است.

کلیسای شمال آفریقا با انتصاب سسیلوس شکست خورد و آگوستینوس از وحدت کلیسا دفاع کرد

راهبان دره ناترون از اوریگن جدا شد و پاپ تئوفیلوس از وحدت ایمان دفاع کرد

تشییع معروف به دلیل شورای چالکدون.

۲-مرحله دوم

ظهور اسلام و حمله آن به مسیحیت از قرن هفتم تا قرن پانزدهم، که از روشهای مختلفی برای حمله به مسیحیت (و هنوز هم هست) در چندین مکان مانند شام، مصر و شمال آفریقا تا رسیدن اسپانیا استفاده شده‌است، و این نشان دهنده نیاز مدافعان، به عنوان مثال سنت جان دمشق (۷۵۰ میلادی) و برای روشن شدن تفاوت است. بین خدای مسیحیت و اسلام و تفاوت بین کتاب مقدس و قرآن؛ و پس از او بسیاری از کسانی ظاهر شدند که با این کلمه از اعتقاد به اسلام دفاع کرده‌اند، مانند بوتروس الفنربی و ریموند المرتینی

۳- مرحله سوم

قرون وسطی، از قرن پانزدهم تا آغاز قرن نوزدهم و با ادامه حمله از اکثر انواع باستانی مانند یهودیان، فیلسوفان و بدعت گذاران، با ظهور انواع جدیدی از قبیل برخی از سنت‌های نادرست در برخی کلیساها با استمرار دفاع در برابر تشییع که بسیار زیاد شد و همچنین در برابر انحرافات فکری و آیینی با ظهور نوع جدیدی که در مراحل ابتدایی خود بوده‌است، و این از دفاع از ایمان در برابر دانشمندان و دانشمندان غیر مؤمن و تلاش آنها برای سؤال از ایمان مسیحی و کتاب مقدس است. آنها شروع به ادعا کردند که در پایان این دوره ادعا می‌کنند که پیروزی‌هایی را در برابر ایمان به دست آوردند، مانند تکامل و سایر علوم که در این دوره علیه ایمان بودند. این امر نشانگر لزوم ادامه مدافعان قوی به لزوم تجهیز آنها به دانش صحیح علمی است

۴- دوران مدرن

در نتیجه ظهور بدعت‌ها، برخی به بدعت‌های باستانی احیا می‌شوند، برخی دیگر ایده‌های جدید تری هستند که تکامل می‌یابند، مانند شاهدان یهوه و مورمون‌ها.

حضور یک حزب جدید جدید دیگر، که الحاد است، و این یکی از نزدیکان بودن به اولین مهاجم ایمان است. این بستگی به یک مبنای علمی دارد و بحث آن مستلزم مطالعه و خواندن مناسب است، به خصوص که بستگی به مقایسه ندارد زیرا زمینه دینی ندارد.

حمله مهم دیگر نیز برای بسیاری قابل توجه نیست و انحراف ایمان نه روشنفکرانه بلکه کاربردی است که ناشی از انحراف جهان، فروپاشی ارزشها و مرگ وجدان انسانی است.

در دوره مدرن، به ویژه از قرن هجدهم، اصل ذهنیت حتی در بین برخی مسیحیان که در مطالعه و تفسیر کتاب تخصص دارند، ظهور کرد. این به تدریج منجر به تغییر در تصویری از کتاب در میان برخی از آنها شد تا اینکه به درجه ای از لرزش رسید، برخی از آنها به یکپارچگی کتاب مقدس و عدم امکان الهام بخش آن فکر کردند؛ و اختلاف بین این مرز مدرسه ظاهر شد

منابع

  1. "ἀπολογία". Retrieved 7 May 2012.
  2. Kahlos, Maijastina (2007). Debate and Dialogue: Christian and Pagan Cultures c. 360-430. Aldershot: Ashgate. ISBN 0-7546-5713-2.
  3. Ernestine, van der Wall (2004). "Ways of Polemicizing: The Power of Tradition in Christian Polemics". Religious Polemics in Context. Assen: Royal Van Gorcum. ISBN 90-232-4133-9.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.