آذر حکمت شعار

آذر حکمت شعار (متولد۱۳۱۴ تبریز – درگذشته ۱۳۵۳ تهران) بازیگر سینمای ایران بوده‌است.

آذر حکمت شعار

نام اصلی آذر دهقانی آذر
زمینه فعالیتسینما
تولد ۱۳۱۴
تبریز، ایران
والدین پدر:محمد/مادر: فخر تاج
مرگ ۱۳۵۳
تهران
مدفن بهشت زهرا
ملیت ایرانی
پیشه بازیگر
فرزندان نادر.شری.مریم.محمد
صفحه در وبگاه IMDb
صفحه در وبگاه سوره

زندگینامه

آذر حکمت شعار با نام واقعی آذر تاج دهقانی آذر در سال ۱۳۱۴ در تبریز متولد شد. فعالیت وی در عرصه بازیگری از سال ۱۳۳۷ در تئاتر و با نمایش موزیکال خسرو و شیرین آغاز شد.

از سال ۱۳۴۰ به واسطه چهره زیبا و مناسب، خیلی زود پا به دنیای سینما گذاشت. اولین فیلمی که بازی کرد «وقتی که آفتاب غروب می‌کند» نام داشت که این فیلم نا تمام ماند و طبعاً به نمایش در نیامد؛ ولی در همان سال در فیلم «آس و پاس» ساخته سیامک یاسمی در برابر ناصر ملک‌مطیعی و آرمان، نقش اصلی زن را بر عهده گرفت. بعدها در دو فیلم از ساموئل خاچیکیان همراه با عبدالله بوتیمار بازی کرد.

آذر حکمت شعار بازیگر محجوبی بود که تا سال ۱۳۴۸ به نقش آفرینی در سینما ادامه داد (حدوداً بیست فیلم) و تا مرز ستارگی هم پیش رفت. در چند فیلم بازیگر نقش مقابل ایرج قادری بود. یکی دو فیلم هم با بهروز وثوقی و رضا بیک ایمانوردی و همچنین با منوچهر والی زاده در دو فیلم «گل گمشده» در سال ۱۳۴۱ و «فرشته‌ای در خانه من» در سال ۱۳۴۲، هم بازی بودند.

در دهه ۴۰ به خاطر مخالفت همسرش با حضور وی در سینما، ماجرایشان به محافل مطبوعاتی و سینمایی کشیده شد و این جنجال‌ها تا جایی ادامه یافت که همسر این بازیگر با پاسبان در پشت صحنه یکی از فیلم‌ها حاضر شد تا همسرش را به خاطر عدم تمکین جلب نماید

آذر حکمت شعار(آذر دهقانی آذر)بازیگر با استعدادی در سینمای ایران بود که متأسفانه علی‌رغم شایستگی‌هایش آن طور که باید مورد تقدیر قرار نگرفت. او زمانی در سینما فعالیت خود را آغاز کرد که فیلم‌ها دارای مضامین متین تر و از صحنه‌های نازل و مبتذل به دور بود و در سال ۱۳۴۹ سینما را کنار گذاشت. حکمت شعار زندگی خصوصی آرامی نداشت و به خاطر اختلافات خانوادگی و مخالفت همسرش با فعالیت‌های او در نهایت به متارکه انجامید که حاصل این ازدواج یک دختر و یک پسر می‌باشد. این بازیگر فقط در دهه ۴۰ در سینمای ایران فعال بود و نقش‌هایی آراسته و خالی از حواشی بازی کرد و هیچگاه ستاره نشد اما نقش‌های اول بسیاری اجراء نمود. پدر ایشان استاد محمد دهقانی آذر از یاران ستارخان سردار ملی و از سیاسیون معتبر تبریز بود. آذر حکمت شعار دارای یک خواهر بنام (عالم تاج) و سه برادر به نام‌های: رسول، هوشنگ و داریوش بود که برادر کوچکتر ایشان(سرهنگ داریوش دهقانی آذر) از افسران عالی رتبه شهربانی و فرمانده گارد نیما بود که پس از انقلاب ۵۷ با درجه سرهنگ تمامی به دلیل رهبری گروهی موسوم به گروه نیما شاخه نظامیان وفادار به سلطنت و رهبری کودتای نیما و قبول نخست وزیری دولت انتقالی به همراه پنج نفر از افسران عالیرتبه نظامی در دادگاهی به ریاست قاضی ری شهری محکوم به اعدام شد و در ۲۱ آذر ۱۳۶۱ تیرباران شد.

یکی از سوابق بد آن مرحومه بنقل از خود مرضیه این است که پس از ورود مرضیه به جامعه باربد و در آستانه آمادگی حکمت شعار برای خواندن نمایشنامه خسرو و شیرین، با اسماعیل مهرتاش از در مخالفت برمی‌آید و از روی حسادت از وی میخواهد تا مرضیه را از باربد بیرون کند که با مخالفت مهرتاش، حکمت شعار از جامعه باربد خارج می‌شود و صدای نمایشنامه توسط مرضیه و بنحو احسن اجرا می‌شود.

نمایش‌ها

  • تابلوی موزیکال خسرو و شیرین (۱۳۳۷)
  • دختران واخورده
  • عروس کدومه
  • عشق پیری

...

فیلمشناخت

منابع

    • آذر حکمت شعار در بانک اطلاعات اینترنتی فیلم‌ها
    • آذر حکمت شعار در بانک جامع اطلاعات سينماى ايران
    • جمال امید (۱۳۷۷فرهنگ سینمای ایران، تهران: مؤسسه انتشارات نگاه، شابک ۹۶۴-۶۱۷۴-۸۹-۲
    • آذر حکمت شعار ( ; Iranact.Com - Cinema - Artists
    • قدیمی‌ها: کوتاه دربارهٔ زندگی و فعالیت‌های هنری آذر حکمت شعار
    • https://web.archive.org/web/20130914150915/http://cafeclassic4.ir/printthread.php?tid=486

    https://web.archive.org/web/20180816125843/https://www.iranrights.org/fa/memorial/story/35633/daryush-dehqani-azar https://web.archive.org/web/20141221124425/http://kayhan.ir/fa/news/30469

    پیوند به بیرون

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.