یدالله شادمانی

یدالله شادمانی (زاده ۱۳۲۷، شهداد کرمان) بازیگر تلویزیون، تئاتر و سینما اهل ایران است.

یدالله شادمانی
زمینه فعالیتبازیگر
تولد ۱ فروردین ۱۳۲۷ (۷۳ سال)
شهداد، کرمان، ایران
ملیت ایرانی
پیشه
سال‌های فعالیت ۱۳۸۵-اکنون

زندگی

شادمانی زاده ۱۳۲۷ در شهداد کرمان است.[1]

حرفه

«شادمانی در این فیلم بسیار با ما همراه بود و بسیار هم اذیت شد. صادقانه می گویم هیچ بازیگری در سینمای ایران حاضر نبود نقشی را که شادمانی ایفا کرد، بازی کند. چون نقش ایاز بسیار سخت و طاقت فرسا بود و من او را بسیار تحسین می کنم چون بسیار با عشق کار کرد و این فیلم برایش بسیار مهم بود.[2]»

وی بازنشستهٔ آموزش و پرورش است و فعالیت خود را از دبیرستان، در زمینهٔ نویسندگی و کارگردانی تئاتر آغاز نموده‌است. شادمانی در سال ۱۳۸۵ با تئاتر «دو به دل» در کرمان شناخته شد. یدالله شادمانی، پیشتر موفق شده بود جایزه بهترین بازیگر چهاردهمین جشنواره پونای هند برای بازی در فیلم «ممیرو» را کسب کند. همچنین عنوان برجسته‌ترین بازیگر بیست و دومین جشنواره تئاتر جنوب شرق کشور در سال (۱۳۸۹) به خود اختصاص داده‌است.[3]

نقش سخت و متفاوت یدالله شادمانی باعث شد که در جشنواره پونای هند برای اولین بار جایزه بهترین بازیگر که پیش از این وجود نداشته‌است به وی اهدا شود. او در این فیلم نقش بسیار طاقت فرسا با گریمی بسیار سخت را ایفا می‌کند و برای بازی در نقش ایاز رژیم بسیار سختی گرفت.[2]

فیلم‌شناسی

فیلم

سالنامکارگرداننقشمنبع
۱۳۹۶تنگه ابوقریببهرام توکلیحبیب آقا[4]
۱۳۹۴ممیروسید هادی محققایاز[2]
۱۳۹۳تنها در چند دقیقه سکوتبهاره صادقی‌جم[5]
۱۳۹۲آذر، شهدخت، پرویز و دیگرانبهروز افخمی[6]
۱۳۹۲پنج تا پنجتارا اوتادی[7]
۱۳۹۲شیار ۱۴۳نرگس آبیار[8]
۱۳۹۱خسته نباشید!افشین هاشمی

مجموعه تلویزیونی

سالنامکارگرداننقشمنبع
۱۳۹۷ بچه مهندس علی غفاری استاد جواد جوادی در کارگاه تراشکاری
۱۳۹٨سال‌های دور از خانهمجید صالحیفتحعلی، فامیل زهره[9]
۱۳۹۹ پدر پسری محمدرضا حاجی غلامی پدربزرگ حامد [10]
۱۳۹٩قورباغههومن سیدیابوالفضل، پدر نوری[11]
١٣٩٩سیاوشسروش محمدزادهحبیب
۱۴۰۰نون خ۳سعید آقاخانیبهادر[3]

فیلم تلویزیونی

  • یک ماه دوست داشتنی(۱۳۹۲) [تولید مرکز کرمان]

افتخارات

  • جایزه بهترین بازیگر چهاردهمین جشنواره پونای هند برای بازی در فیلم ممیرو[1]
  • برجسته ترین بازیگر بیست و دومین جشنواره تئاتر جنوب شرق کشور (۱۳۸۹)[1]

منابع

  1. خبرگزاری باشگاه خبرنگاران (۲۰۲۱-۰۳-۲۸). «بهادرخان در سریال نون.خ کیست؟/ شخصیت نچسب و بازی بانمک+ تصاویر». خبرگزاری باشگاه خبرنگاران | آخرین اخبار ایران و جهان | YJC. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۳۱.
  2. زاده، آروین مؤذن (۲۰۱۶-۰۲-۰۸). ««ممیرو» یعنی نامیرا/ حذف دیالوگ‌ها به دلیل پُز روشنفکری نبود - خبرگزاری مهر - اخبار ایران و جهان». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۳۱.
  3. ایران، عصر (۲۰۲۱-۰۳-۲۵). «بهادر (پدر روناک) در سریال نون. خ کیست؟ / شخصیت نچسب و بازی بانمک (+عکس و فیلم)». عصر ایران. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۳۱.
  4. ««تنگه ابوقریب» / معرفی فیلم‌های سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر ۳۶». salamcinama. دریافت‌شده در ۳۱ مارس ۲۰۲۱.
  5. «"تنها در چند دقیقه سکوت" در جشنواره فیلم فجر - خبرگزاری مهر - اخبار ایران و جهان». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۳-۱۲-۲۴. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۳۱.
  6. «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران». سینما تئاتر. ۲۰۱۴-۰۷-۲۵. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۳۱.
  7. «رضا کیانیان و شمس لنگرودی مقابل دوربین «پنج تا پنج»». خبرآنلاین. ۲۰۱۵-۰۴-۲۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۳۱.
  8. «لهجه کرمانی در شیار 143 به درک بی‌آلایش از فیلم کمک کرد - خبرگزاری مهر - اخبار ایران و جهان». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۴-۱۲-۲۹. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۳۱.
  9. موذن، عطیه (۲۰۱۸-۱۱-۱۱). «اولین ویدئو از پشت صحنه «سال‌های دور از خانه» - خبرگزاری مهر - اخبار ایران و جهان». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۳۱.
  10. موذن، عطیه (۲۰۲۰-۰۵-۱۷). «پخش «پدر پسری» از سر گرفته می شود/ ادامه تا پس از ماه رمضان - خبرگزاری مهر - اخبار ایران و جهان». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۳۱.
  11. «چگونه قسمت سوم سریال قورباغه را دانلود کنیم». ایسنا. ۲۰۲۱-۰۱-۰۴. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۳۱.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.