چکمه (کتاب)

چکمه داستانی هوشنگ مرادی کرمانی است[1] که توسط انتشارات سحاب منتشر شده‌است.

چکمه
نویسنده(ها)هوشنگ مرادی کرمانی
کشورتهران، ایران
زبانفارسی
تعداد جلد
۱
ناشرانتشارات سحاب

این داستان اینگونه آغاز می‌شود:

مادر لیلا، روزها، لیلا را می گذاشت پیش همسایه و می رفت سر کار. او توی کارگاه خیاطی کار می کرد. لیلا با دختر همسایه بازی می‌کرد. اسم دختر همسایه مریم بود. لیلا و مادرش در یکی از اتاق‌های خانه مریم زندگی می کردند. لیلا پنج سال داشت و مریم یک سال از او بزرگتر بود.

یک روز، عموی مریم برایش عروسکی آورد. آن روز، لیلا و مریم با آن خیلی بازی کردند. عروسک همه اش پیش لیلا بود. لیلا دلش می خواست عروسک مال خودش باشد. اما، مریم می گفت:

ـ هر چه دلت می‌خواهد با آن بازی کن. ولی، عروسک مال من است.....

لیلا ناراحت شد. غروب که مادرش آمد، دوید جلویش و گفت:

ـ مادر، مادر، من عروسک می‌خواهم. عروسکی مثل عروسک مریم. برایم می خری؟

مادر گفت:...[2]

اقتباس سینمایی

فیلم چکمه در سال ۱۳۷۱ به کارگردانی محمدعلی طالبی بر اساس این داستان ساخته شد.[3] این فیلم جایزه بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان ـ دوره هشتم(۱۳۷۱) را از آن خود کرد. همچنین علی آتشکار، جایزه دیپلم افتخار بهترین بازیگر نوجوان و سمانه جعفرجلالی نیز جایزه پروانه زرین بهترین بازیگر نوجوان را در همان جشنواره کسب کردند.[4]

منابع

  1. «بررسی اقتباس سینمایی از «چکمه» هوشنگ مرادی کرمانی». مهر. ۱۰ دی ۱۳۹۱. دریافت‌شده در ۱۹ مه ۲۰۱۹.
  2. مرادی کرمانی، هوشنگ (۱۳۷۲). چکمه. سحاب.
  3. «فيلم چكمه». www.sourehcinema.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۹-۱۹. کاراکتر horizontal tab character در |عنوان= در موقعیت 6 (کمک)
  4. «جوايز اهدا شده در جشنواره بين المللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان ـ دوره هشتم». www.sourehcinema.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۹-۱۹.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.