ولایت سوریه

ولایت سوریه[2] (ترکی عثمانی: ولایت سوریه) همچنین به عنوان ولایت دمشق نیز شناخته می‌شود، یک تقسیم اداری (ولایت) سطح اول امپراتوری عثمانی بود.

ولایت سوریه
ولایت سوریه (in Ottoman Turkish)
Vilâyet-i Sûriye
ولایة سوریا (in Arabic)
ولایت امپراتوری عثمانی
1865–1918
Flag

نقشه مربوط به سال ۱۸۹۶ میلادی
مرکزدمشق
جمعیت 
 1897[1]
701,812
تاریخچه 
 تأسیس
1865
 انحلال
1918
پیشین
پسین
Damascus Eyalet
Sidon Eyalet
Tripoli Eyalet
Occupied Enemy Territory Administration
نقشه‌ای که تقسیمات اداری امپراتوری عثمانی در سال ۱۳۱۷ هجری، ۱۸۹۹ میلادی را نشان می‌دهد، از جمله ولایت دمشق و سنجاق آن

در ابتدای قرن بیستم، طبق گزارش‌ها، ۶۲۱۸۰ کیلومتر مربع مساحت داشت در حالی که نتایج اولیه اولین سرشماری عثمانی در سال ۱۸۸۵ (منتشر شده در سال ۱۹۰۸) جمعیت را یک میلیون نفر اعلام کرد.[3] دقت ارقام جمعیت از «تقریبی» تا «صرفاً حدسی» بسته به منطقه‌ای که از آن جمع شده‌اند، متفاوت است.[4]

تاریخچه

در سال ۱۸۶۴میلادی، قانون ولایت اعلام شد. قانون جدید استانی در سال ۱۸۶۵میلادی در دمشق اجرا شد و این استان اصلاح شده سوریا یا همان سوریه نام گرفت که نشان دهنده یک تاریخی رو به رشد در میان روشنفکران محلی بوده‌است. بیت‌المقدس از بقیه استان‌ها جدا شد و یک سانجاک مستقلی از بیت‌المقدس ساخته شد که مستقیماً به استانبول متصل می‌شد، دمشق. کوه لبنان نیز به همین ترتیب در سال ۱۸۶۴میلادی به یک منطقه خودگردان تبدیل شده بود.[5]

در سال ۱۸۷۲میلادی، یک منطقه اداری جدید شکل گرفت، مرکز آن در، مان (به‌انگلیسی:Ma'an) بود، اما هزینه‌های این منطقه اداری جدید بیش از درآمدهای به دست آمده در این منطقه بود و سبب شد در سال بعد بسته شود. در سال ۱۸۸۴میلادی، فرماندار دمشق پیشنهادی را برای تأسیس ولایت جدید جنوب سوریه ارائه داد، اما هیچ اتفاق جدید رخ نداد.

در سال ۱۸۸۸میلادی، ولایت بیروت از ولایت سوریه تشکیل شد. در ماه مه ۱۸۹۲میلادی، پیشنهاد دیگری برای دولت منطقه ای با مرکزیت مائان ارائه شد که در ماه آگوست تصویب شد.

از سال ۱۸۹۷میلادی، ولایت سوریه به چهار قسمت تقسیم شد: دمشق، حمات، حوران و کراک. پایتخت ولایت دمشق بود.

جستارهای وابسته

منابع

  1. Mutlu, Servet. "Late Ottoman population and its ethnic distribution" (PDF). pp. 29–31. Corrected population for Mortality Level=8.
  2. Chisholm, Hugh, ed. (1911). "Palestine". Encyclopædia Britannica (11th ed.). Cambridge University Press.
  3. Asia by A. H. Keane, page 460.
  4. «Wayback Machine» (PDF). web.archive.org. ۲۰۱۱-۱۰-۰۷. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۰۴.
  5. "Salname-yi Vilâyet-i Halep". 880-02Salname-yi Halep: v. 0000 uu. Check date values in: |date= (help)
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.