هواپیمایی کاسپین

شرکت هواپیمایی کاسپین، یکی از شرکت‌های هواپیمایی خصوصی ایرانی ست که در سال ۱۳۷۱ تأسیس شد. قطب اصلی این شرکت کلانشهر تهران می‌باشد و اکنون با۱۰ فروند هواپیما در حال فعالیت است که متعلق به این شرکت می باشد.

هواپیمایی کاسپین
یاتا ایکائو شناسه
IV CPN CASPIAN
تأسیس۱۹۹۳
قطبفرودگاه بین‌المللی مهرآباد
شهرهای کانونیفرودگاه مشهد
فرودگاه اصفهان
فرودگاه عسلویه
شمار ناوگان۱۰
مقصدها۲۰ مقصد
شرکت مادرهواپیمایی کاسپین
دفتر مرکزیتهران، ایران
افراد کلیدیمنصور محمدی[1]
وب‌گاهwww.caspianairlines.com

تاریخچه

شرکت هواپیمائی کاسپین به عنوان یکی از اولین شرکت‌های هواپیمائی خصوصی در صنعت حمل و نقل هوائی در سال ۱۳۷۱ با همت جمعی از اعضای این صنعت تأسیس گردید و لوگو این شرکت هواپیمایی به همت آقای کیوان حقیقی که طراحی لوگو هواپیمایی ماهان نیز به عهده ایشان بود، قبل از تاسیس این شرکت در سال ۱۳۶۸ طراحی گردید.

ناوگان

یک فروند توپولف-۱۵۴ هواپیمایی کاسپین در فرودگاه بین‌المللی دبی در سال ۲۰۱۱.

ناوگان فعلی

شرکت هواپیمایی کاسپین هم‌اکنون دارای ۱۰ فروند هواپیما می‌باشد که شامل هواپیماهای زیر است:

ناوگان فعال هواپیمایی کاسپین
هواپیما تعداد ظرفیت صندلی توضیحات
بوئینگ ۷۳۷ کلاسیک ۵ ۱۳۰
مک‌دانل داگلاس ام‌دی-۸۰ ۵ ۱۶۵/۱۶۷/۱۷۰
مجموع ۱۰

ناوگان پیشین

در ابتدای آغاز فعالیت این شرکت دارای ۴ فروند یاک-۴۲ بود. همچنین این شرکت دارای ۵ فروند توپولف تو-۱۵۴ بود که یک فروند آن در سانحه از بین رفت و ۴ فروند دیگر آن به دلیل خارج شدن این هواپیما از بخش مسافربری در ایران در اواخر سال ۱۳۸۹ از ناوگان این شرکت خارج شدند. در بهمن ۱۳۹۸ نیز یک فروند ام‌دی-۸۰ این شرکت به دلیل سانحه خروج از باند و غیرقابل استفاده بودن، برای همیشه از ناوگان خارج شد.

ناوگان پیشین هواپیمایی کاسپین
هواپیما تعداد ظرفیت صندلی توضیحات
مک‌دانل داگلاس ام‌دی-۸۰ ۱
توپولف-۱۵۴ ۵
یاک-۴۲ ۴

مقصدهای پروازی

 ایران
 عراق
 ترکیه
 امارات متحده عربی

سوانح و حوادث

سوانح

در ظهر روز چهارشنبه ۸۸/۴/۲۴ یک فروند هواپیمای مسافربری از نوع توپولف تی یو-۱۵۴ متعلق به شرکت هواپیمایی کاسپین که عازم ارمنستان بود دقایقی پس از بلند شدن از فرودگاه امام خمینی تهران در ۱۲ کیلومتری جنوب قزوین بین منطقه فارسیان و جنت آباد در بخش مرکزی قزوین سقوط کرد که منجر به کشته شدن تمامی ۱۶۹ سرنشین (مسافر و خدمه) این هواپیما شد (ر.ک. پرواز شماره ۷۹۰۸ هواپیمایی کاسپین).[2]

حوادث

هواپیما حادثه دیده شرکت هواپیمایی کاسپین در فرودگاه ماهشهر، بهمن ۱۳۹۸
  • در ۱۵ شهریور ۱۳۸۸، پرواز مسیر تهران - استانبول چند دقیقه پس از بلند شدن از زمین، به دلیل نقص فنی مجبور به بازگشت به فرودگاه امام خمینی شد.[3]
  • در ۱۸ آذر ۱۳۹۳، پرواز مسیر مشهد - تهران پس از برخاستن به دلیل نقص فنی در قسمت چرخ هواپیما به فرودگاه مشهد بازگشت.[4]
  • در ۴ بهمن ۱۳۹۵ یک فروند هواپیمای شرکت کاسپین پس از برخاستن از فرودگاه مهرآباد، دچار نقص فنی در موتور شد و مجبور به فرود اضطراری در مهرآباد شد.[5]
  • در ۳۱ تیر ۱۳۹۶، پرواز شماره ۰۴۸ هواپیمایی کاسپین که ساعتی پیش تهران را به مقصد شیراز ترک کرده بود در آسمان اصفهان دچار نقص فنی شد و مجبور به فرود اضطراری در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان شد.[6]
  • در ۷ بهمن ۱۳۹۸، یک فروند هواپیمای شرکت کاسپین مک‌دانل داگلاس ام‌دی-۸۳ به علامت ثبتی EP-CPZ بعد از فرود در فرودگاه ماهشهر به دلیل سرعت زیاد از انتهای باند خارج شد، طوری که ارابه‌های فرود کنده شد و خسارت فراوانی به هواپیما وارد شد و برای همیشه زمینگیر شد. البته به مسافران و خدمه پرواز آسیبی وارد نشد.

منابع

پانویس

  1. «معارفه مدیر عامل جدید هواپیمایی کاسپین». شرکت هواپیمایی کاسپین. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۷ نوامبر ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۲۰۱۶-۱۱-۲۷.
  2. ویکی‌پدیا فارسی توپولوف تی یو-۱۵۴
  3. «خطر از بیخ گوش مسافران پرواز هواپیمایی کاسپین گذشت». تابناک. بایگانی‌شده از اصلی در ۹ ژوئیه ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۸ ژوئیه ۲۰۱۵.
  4. «علت فرود اجباری هواپیمای مشهد - تهران». وبگاه الف.
  5. «فرود اضطراری هواپیمای کاسپین به دلیل نقص فنی درفرودگاه مهرآباد». ایسکانیوز.
  6. «فرود اضطراری هواپیمای کاسپین در اصفهان». عصر ایران.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.