نظریه اجداد یهودیان اشکنازی

نظریه اجداد یهودیان اشکنازی نظریه‌ای است که از سوی برخی محققین پیرامون ارتباط بین یهودیان اشکنازی (که ۸۰ درصد یهویان جهان را تشکیل می‌دهند) و خزرها در قرن هشتم تا دهم میلادی تأکید دارد. بر اساس این نظریه که موافقان و مخالفانی دارد اشکنازی‌ها ارتباطی به بنی اسراییل ندارند و از خزرها هستند. بر اساس این نظریه خزرها در جریان مکاتبات خزر رهبرانشان با یهودا هلوی ابراهیم بن دائود به مذهب یهود گرویدند و در قرنهای بعد با مهاجرت به اروپای شرقی زبانشان از زبان خزری به زبان ییدیش تغییر یافت. پذیرش این نظریه تأثیر منفی شدید برای نظریه صهیونیسم دارد و از این رو مورد بحث‌های فراوانی قرار گرفته‌است.[1][2]

خاقانات خزرها از ۶۵۰ م. تا ۸۵۰ م. در اوج قدرت

جدی تری ارایه‌کننده این نظریه آرتور کستلر نویسنده یهودی مجارستانی بود که دیدگاه‌های خود را در کتاب قبیله سیزدهم بیان کرده‌است.اران الهایک اران الهایک دیگر محقق یهودی است که تحقیقات در زمینه ژنتیک یهودیان اشکنازی منتشر و ریشه انان را ترکیبی از ایرانی - ترکی - اسلواکی و جنوب شرقی اروپا و در هر حال غیر شام می‌داند.

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.