مردمان سوربی

مردم سوربی (به زبان‌های سوربی|Serbja) مردم بومی اسلاوی غرب اروپا مرکزی هستند که در کشورهای آلمان و جمهوری چک زندگی می‌کنند. سوربی‌ها با مجموع جمعیتی بیش از ۶۰ هزار نفر می‌باشند و به زبان سوربی که خود به دو بخش سوربی بالایی و سوربی پایینی تقسیم می‌شود تکلم دارند. بیشتر جمعیت این گروه قومی در ایالت براندنبورگ و نیز زاکسن آلمان ساکن هستند.

مردمان سوربی
پرچم سوربی دارای سه رنگ پان اسلاوی و نماد دومووینا که نماد سوب‌ها محسوب می‌شود
زنان سوربی
مناطق با جمعیت چشمگیر
آلمان۶۰٬۰۰۰
جمهوری چک۲٬۰۰۰[1]
زبان‌ها
زبان‌های سوربی (Upper Sorbian, Lower Sorbian), زبان آلمانی
دین
Majority کلیسای کاتولیک، لوتریانیسم
Minority کلیسای ارتدکس شرقی

جمعیت آنان در آغاز سده ۱۷۰۰ میلاددی، بیش از ۲۵۰ هزار نفر بوده که این رقم در سال ۱۹۴۵، به کمتر از ۱۰۰ هزار نفر و امروزه در حدود ۶۰ الی ۷۰ هزار نفر می‌باشد. زبانهای سوربی، سربسکی یا سربسک زیرمجموعه زبان‌های اسلاوی و شاخه‌ای از زبان‌های هندواروپایی هستند. گویشگران این زبان‌ها مردم سوربی در ناحیه تاریخی لوزاتیا در شرق آلمان هستند. این زبان‌ها در گذر زمان به زبان وندیش و زبان لوزاتیایی نیز شناخته می‌شوند. زبان‌های سوربی به زبان کاشوبی، زبان لهستانی، زبان اسلواکیایی و زبان چکی نزدیک هستند.

بر پایه مطالعات ژنتیکی که در ماه مه ۲۰۱۱ میلادی منتشر شده است، مردم سوربی بزرگترین شباهت ژنتیکی به نژادهای مردم کشورهای چک و لهستانی‌ها و نیز سازگاری با زبان غرب اسلاوی خود نشان می‌دهد و شواهد ظریفتری از ارتباط ژنتیکی با باسک فرانسه نشان داده می‌شود.

جستارهای وابسته

منابع

  1. "Společnost přátel Lužice". luzice.cz. Retrieved 18 March 2015.

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ مردمان سوربی موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.