مجادله گرمایش جهانی

مجادله گرمایش جهانی مباحثهٔ عمومی در این باره است که گرمایش جهانی در حال رخ دادن هست یا نه، چه قدر در زمان مدرن رخ داده، چه چیزهایی را موجب شده، اثراتش چه خواهد بود، این که آیا برای کاهش آن باید اقدامی کرد، و این که اگر چنین است آن اقدام چه باید باشد. در انتشارات علمی، اجماعی قوی بجود دارد که دمای جهانی در دهه‌های اخیر زیاد شده‌اند و این که این روند به طور عمده توسط انتشار گازهای گلخانه‌ای به دست انسان رخ داده است. هیچ جامعه علمی ملی یا بین‌المللی با این نظر مخالفتی ندارد، گرچه اندک سازمان‌های جهانی هستند که موضعی تایید کننده در این خصوص ندارند.

نقشه آنومالی میانگین دمای خشکی-اقیانوس جهانی از ۱۸۸۰-۲۰۱۱، نسبت به میانگین ۱۹۵۱-۱۹۸۰ را نشان می‌دهد شدیدترین گرمایش در شمالگان بود.. Source: رصدخانه زمین ناسا[1]
انتشار گازهای کربن دیوکسید. Image source: Skeptical Science.

مناقشه در خصوص واقعیت‌های کلیدی علمی گرمایش جهانی امروزه بیشتر در رسانه‌های مردمی تا انتشارات علمی، که این مسایل در آنجا حل شده تلقی می‌شود و در آمریکا تا سایر نقاط جهان رایج است.

منابع

https://en.wikipedia.org/wiki/Global_warming_skeptic

  1. 2009 Ends Warmest Decade on Record. NASA Earth Observatory Image of the Day, 22 January 2010.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.