مؤسسه فرهنگی و اطلاع‌رسانی تبیان

مؤسسه فرهنگی و اطلاع‌رسانی تبیان وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، در سال ۱۳۸۰ تأسیس شده‌ است. تبیان دارای یک وب سایت است که محتواها و سرویس های گوناگونی به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد.

تبیان
گونه وبگاه
آموزشی و فرهنگی
مالکمؤسسه فرهنگی و اطلاع‌رسانی تبیان
بنیانگذار(ان)سازمان تبلیغات اسلامی
نشانی
رتبه در الکسا۱۸۵۰(۳۱ در ایران)[1]
تجاری؟بله (فروش نرم‌افزارهای فرهنگی و بازی‌های کامپیوتری)
راه‌اندازی۱ تیر ۱۳۸۱

معرفی خانواده تبیان برای خانواده های ایرانی

با تحولات صورت گرفته در دهه اخیر در حوزه فناوری های ارتباطی و فضای مجازی، این موسسه هویت جدیدی را برای خود متصور شده و به سمت آن حرکت می کند. تبیان به دنبال رسیدن به جایگاه دستیاری هوشمند خانواده های ایرانی است. دستیاری امین و کارآمد در راستای حل مسائل زندگی آنها.

خانواده به عنوان کوچکترین سلول یک جامعه نقش اساسی در پی ریزی، تربیت و رشد یک جامعه قوی دارد. تبیان با تسهیل گری، تجویزگری و توانمندسازی، خدمات و محتواهایی ارائه می دهد تا گره های فرهنگی، آسیب های اجتماعی، معضلات معیشتی و اقتصادی و چالش های سیاسی را در زندگی مردم کاهش دهد.

تبیان با تحول در استراتژی خود، علاوه بر ارائه محتوا، به سمت ارائه خدمات محتوامحور مختلف نیز حرکت کرده است. این خدمات با محوریت فناوری های جدید همانند هوش مصنوعی، 5G، اینترنت اشیاء و... می تواند در راستای رفع نیازهای مخاطب اصلی تبیان یعنی خانواده ها حرکت کند. این خدمات در قالب استارتاپ استدیو محتوایی تبیان طراحی و عرضه می شوند.

حضور تبیان به عنوان یک تولیدکننده محتوا در شبکه های اجتماعی، در راستای تحول به وجود آمده در کانال های دریافت محتوای کاربران است. به طوری که در حال حاضر عمده محتوای در دسترس کاربران از طریق شبکه های اجتماعی منتقل می شوند و به همین دلیل تبیان حضور ویژه ای در شبکه های اجتماعی دارد و با ارائه قالب های اختصاصی همچون ویدیو کامنت و اینفوگرافی های آموزشی، سعی در افزایش غنای محتوای عرضه شده دارد.


مسئولیت مدیریت رسانه های محتوایی تبیان بر عهده بخش هایی همچون روایت روز، نشانک، جیب، آسمانه، همدم، قلاب و... قرار گرفته است که همه این برند ها در راستای رسیدن به خانواده آگاه، پایدار و امیدوار نقش آفرینی می کنند.

  • روایت روز
  • نشانک: گروه «نشانک» تولیدات محتوایی تبیان در حوزه‌ی فرهنگ، ادب و هنر را شامل می‌شود. نشانک به عنوان بازوی رسانه‌ای «سامانه‌ی هدایت مصرف تبیان» نیز عمل می‌کند. رویکرد نشانک توجه ویژه به هدایت مصرف فرهنگی در خانواده، مقابله با جریان‌های ضدفرهنگی و همچنین ترویج فرهنگ فاخر ایرانی‌اسلامی است.
  • جیب: «جیب» به عنوان بازوی اقتصادی تبیان، مأموریت اصلی خود را دستیاری اقتصادی زندگی مردم می‌داند.
  • آسمانه: تولیدات «آسمانه» مربوط به حوزه‌ی سلامت روح و توجه به ابعاد معنوی و دینی زندگی انسان‌ها است. در برهه‌ی زمانی فعلی که انسان معاصر در گیرودار حل مشکلات دنیوی خود، نیاز به راه‌حل‌های جدید و بدیع برای پشت سر گذاشتن این مشکل‌ها دارد، «آسمانه» سهم ویژه‌ای در تولید محتوایی تبیان دارد. همچنین پاسخگویی به شبهات مطرح‌شده از سوی رقبای گفتمان دینی از جمله کارویژه‌های آسمانه است.
  • همدم: اپلیکیشن «همدم» سامانه فراگیر همسان‌گزینی تبیان است برای ارسال محتوای غنی آموزشی و کاربردی در حوزه‌های مختلف، متناسب با نیاز جوانان مجرد در سن ازدواج و ارائه‌ی خدمات مشاوره‌ای به آنان در کنار معرفی افرادی که کفو یکدیگر هستند.
  • قلاب
  • کدومو: «سامانه هدایت مصرف» (سهم)، یک نظام توصیه‌گر محصولات رسانه‌ای است که شامل پایگاه داده جامع و آزاد از محصولات رسانه‌ای مناسب برای خانواده‌ها، مشارکت‌دهنده‌ی خانواده‌ها و مربیان در رده‌بندی سنی و ارزیابی تربیتی محصولات رسانه‌ای، تأمین‌کننده‌ی بسته‌‎های آموزشی تربیت رسانه‌ای برای والدین، مربیان و دانش‌آموزان و همچنین ارائه‌دهنده‌ی خدمات مستقیم و بی‌واسطه‌ی فروش محصولات رسانه‌ای به خانواده‌ها خواهد بود.
  • مرکز یادگیری میم: «مرکز یادگیری معلم، مادر و مربی» (میم) یک مرکز آموزش مجازی به شیوه‌ی مشارکتی با رويكرد برنامه‌محوري (ارائه‌ی محتوای آموزشی، گفتگوهای تخصصی، انجام تمرین و پروژه‌های عملی) با بهره‌گیری از سند برنامه‌ی درسی و سند تحول آموزش و پرورش آغاز به کار نموده است. میم همچنین در حوزه‌ی تربیتی، با هدف بهبود کیفیت فرآیند یاددهی-یادگیری در خانه، محیط مدرسه و کلاس درس، در راستاي رهبري اثربخش برای توسعه‌ی دانش مادران و معلمان، توسعه‌ی منابع و مديريت ارتباطات فعالیت می‌کند. با آموزش مشارکتی و تعیین گام به‌جای مسیر یادگیری و ارتباط و گفتگوی اثربخش فراگیران و تسهیل‌گران، زمینه‌ی استفاده از تمامی منابع یادگیری درون و بیرون فضای مجازی فراهم می‌شود.
  • جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان: آموزش پروژه‌محور در فضاي اينترنتي، اصلي‌ترين دغدغه و رسالت «جشنواره‌ی دانش‌آموزي» تبيان می‌باشد كه در سال‌هاي اخير به دنبال آموزش فرآيند مسئله‌محوري است. بر این اساس، دانش‌آموزان در هر گوشه از ايران عزيز مي‌توانند از اين آموزش بهره ببرند و با مربيان مجازي خود در ارتباط باشند. اما مسابقه‌های چالشي، در حقيقت مسئله‌اي است كه تبيان در مقابل نوجوان قرار مي‌دهد تا با مهارت فني خود به سراغ حل مسئله و در حين آن، كسب مهارت بپردازد.

پیوند به بیرون

  1. صفحهٔ آمار تبلاگ در الکسا
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.