مؤسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی

مؤسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی دانشگاه تهران با سابقه‌ترین و یکی از مهم‌ترین موسسات تحقیقاتی کشور به‌ویژه در حوزه علوم اجتماعی و رفتاری می‌باشد.

مؤسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی
بنیانگذاری شده۱۳۳۹
وابستگیدانشگاه تهران
رئیسوحید ماجد
موقعیتتهران
وبگاه

معرفی و تاریخچه

ایجاد مؤسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی به سال‌های اولیه برنامه‌ریزی در ایران برمی‌گردد. در سال ۱۳۲۹ که مشاوران آمریکایی برای برنامه‌ریزی اقتصادی در ایران مستقر شدند ایده تشکیل یک مؤسسه تحقیقاتی که بازوی بخش اجرایی در حوزه‌های اقتصادی، کشاورزی، تجاری، صنعتی، مالی، اجتماعی، آمایشی و سیاست‌گذاری باشد شکل گرفت که در نهایت مؤسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی به‌صورت رسمی در تیرماه سال ۱۳۳۹ با هدف انجام تحقیقات نظری و کاربردی و فراهم آوردن زمینه‌های مناسب برای تحقیقات در مسائل اقتصاد ایران، اقتصاد نظری و موضوعات اقتصاد بین‌الملل و کشورهای منطقه و تربیت نیروی متخصص با آموزش مهارت‌های مورد نیاز بازار کار و صنعت به منظور افزایش بهره‌وری و اثر بخشی نیروی کار، با نام مؤسسه تحقیقات اقتصادی و به ریاست حسین پیرنیا (پدر علم اقتصاد ایران) در دانشکده حقوق و علوم سیاسی و اقتصادی دانشگاه تهران تأسیس شد و سپس در آبان ماه ۱۳۴۶ با استقلال دانشکده اقتصاد از دانشکده حقوق و علوم سیاسی به دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران انتقال یافت.

اهم فعالیت‌ها در دهه اخیر

مؤسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی دانشگاه تهران با توجه به بهره‌مندی از اساتید برجسته و دانشجویان نخبه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های علوم اقتصادی، اقتصاد انرژی، توسعه اقتصادی و برنامه‌ریزی، بانکداری اسلامی، اقتصاد شهری و سرمایه‌گذاری و اقتصاد محیط زیست و با بیش از نیم قرن تجربه آموزش و پژوهش به یکی از مراکز مهم پژوهشی در کشور تبدیل شده‌است. مجله توسعه و تحقیقات اقتصادی این مؤسسه به زبان فارسی و انگلیسی بخشی از توانمندی این مؤسسه در این عرصه می‌باشد.

در حال حاضر مؤسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی در چهار حوزه آموزش، پژوهش، امور ترویجی مانند نشر کتاب و برگزاری همایش‌های ملی و بین‌المللی و مشاوره به سازمان‌ها و مراکز دولتی و غیردولتی خدمات ارائه می‌نماید.


روسای مؤسسه تاکنون


۱ حسین پیرنیا ۱۳۳۹ ۱۳۴۷
۲ پاکدامن ۱۳۴۷ ۱۳۵۷
۳ سید منصور خلیلی عراقی ۱۳۶۲ ۱۳۶۴
۴ محمود متوسلی ۱۳۶۴ ۱۳۶۸
۵ حسن سبحانی ۱۳۶۸ ۱۳۷۰
۶ ابراهیم گرجی ۱۳۷۰ ۱۳۷۳
۷ محمد خوش چهره ۱۳۷۳ ۱۳۷۶
۸ اکبر کمیجانی ۱۳۷۶ ۱۳۷۸
۹ الیاس نادران ۱۳۷۸ ۱۳۸۲
۱۰ حسین عباسی نژاد ۱۳۸۲ ۱۳۸۹
۱۱ محسن مهرآرا ۱۳۸۹ ۱۳۹۲
۱۲ قهرمان عبدلی ۱۳۹۲ ۱۳۹۲
۱۳ اسدا… فرزین وش ۱۳۹۲ ۱۳۹۳
۱۴ تیمور رحمانی ۱۳۹۳ ۱۳۹۶
۱۵ حسن سبحانی ۱۳۹۶ ۱۳۹۷
۱۶ فرخنده جبل عاملی ۱۳۹۷ ۱۳۹۷
۱۷ وحید ماجد ۱۳۹۷ تاکنون

IDB

منابع

    پیوند به بیرون

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.