لطف‌الله آجدانی

لطف‌الله آجدانی (متولد ۱۳۴۳ در آمل) مورخ و پژوهشگر برجسته حوزه تاریخ و فرهنگ ایران ؛ و برادر زاده ماشاالله آجودانی ادیب و مورخ نامدار ایرانی است. حوزه تحقیقات و تالیفات لطف‌الله آجدانی، تاریخ معاصر ایران، به ویژه انقلاب مشروطه و سنت و تجدد در ایران و تاریخ تحولات اندیشه‌های سیاسی در ایران است. او مدرک فوق لیسانس خود را از دانشگاه شهید بهشتی، دریافت نموده و سالها در دانشگاه‌های مازندران تدریس کرده‌است. از وی که برگزیده معلم نمونه کشور نیز هست، مقالات فراوانی در نشریات فرهنگی و ادبی چاپ و منتشر شده‌است. او چند مناظره جنجالی در برنامه تلویزیونی زاویه در شبکه ۴ رسانه ملی ایران داشته‌است.

آجدانی که با ده‌ها نشریه مختلف از جمله نگاه نو - خیمه - خردنامه همشهری - نسیم بیداری - کیهان فرهنگی - مهرنامه - اعتماد - اعتماد ملی - کارگزاران - ایران - آرمان - هم‌میهن - فرهیختگان -روزنامه شهروند - روزنامه همشهری -شرق و جام جم همکاری داشته و دارد در دومین جشنواره مطبوعات کشور به عنوان رتبه اول و بهترین نویسنده و روزنامه‌نگار سال کشور درحوزه مقالات سیاسی برگزیده شد و در چندین جشنواره مطبوعات کشوری نیز نامزد بهترین اثر در حوزه مقالات سیاسی و تاریخی گردیده‌است. وی همچنین سال‌ها مدیریت نشریه ماهنامه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دریچه را در ایران برعهده داشته و از چهره‌های شناخته شده رسانه‌ها و مطبوعات کشور ایران است. آجدانی در دولت تدبیر و امید، مسوولیت‌های مدیریتی و اجرایی مختلفی را عهده‌دار گردید. از جمله: مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار مازندران؛ مدیر کل آموزش و پژوهش استانداری مازندران و فرماندار ویژه شهرستان آمل (وی پس از دو روز از انتصاب به عنوان سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان آمل و در پی اعتراض‌ها و درگیری‌ها و مخالفت‌های نماینده گان وقت ولی فقیه در شهرستان آمل؛ فرمانده وقت سپاه پاسداران آمل و تجمع اعتراضی جمعی از سرداران نظامی و گروه‌های سیاسی اصولگرای موسوم به نیروهای ارزشی آمل علیه انتصاب او که از نظریه پردازان اندیشه‌های روشنفکری در ایران است، از این سمت استعفا داد). مدیر مرکز آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مازندران و مشاور مدیرکل آموزش و پرورش مازندران از دیگر مسوولیت‌های مدیریتی در کارنامه لطف‌الله آجدانی است.

مناظره‌ها

مناظره‌های تلویزیونی لطف‌الله آجدانی در برنامه زنده زاویه از شبکه چهار با احمد رهدار، موسی نجفی، عباس سلیمی نمین، موسی حقانی و یعقوب توکلی و منوچهر آشتیانی و نیز مناظره‌های لطف‌الله آجدانی با احسان نراقی در برنامه تلویزیونی عصر گفت‌وگو از جمله مناظره‌های پر مخاطب آجدانی است. مناظره لطف‌الله آجدانی که به صراحت لهجه در نقد و نظر علمی در محافل علمی، مطبوعاتی و سیاسی شناخته شده‌است، با غلامعلی حداد عادل مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی، رئیس سابق قوه مقننه، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در برنامه زنده زاویه در سال ۱۳۹۰ بازتاب بسیار گسترده‌ای در ایران و رسانه‌ها و محافل علمی جهانی داشته‌است. برخی دیگر از مناظره‌های وی عبارتند از مناظره با احمد رهدار در دانشگاه کاشان به دعوت دفتر نمایندگی مقام رهبری در سال ۱۳۸۹ و در مؤسسه پژوهشگاه علوم اسلامی قم به دعوت دفتر تبلیغات مقام رهبری در سال ۱۳۹۱ و مناظره با عباس سلیمی نمین در دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۹۰. مناظره تلویزیونی با صادق زیبا کلام و محمد علی بهمنی قاجار با موضوع رضا شاه در سال ۱۳۹۷؛ مناظره با مجید تفرشی درباره کودتای ۱۲۹۹و رضا شاه؛ و مناظره جنجالی با محمد صادق کوشکی درباره کودتای ۱۲۹۹ و رضا شاه در برنامه زاویه از شبکه چهار صدا و سیمای ایران در سال ۱۳۹۹. او همچنین در چندین سمینار ملی و بین‌المللی به ارائه مقاله و سخنرانی پرداخته‌است. میزگردها و مصاحبه‌های سیاسی لطف‌الله آجدانی در شبکه جهانی انگلیسی زبان پرس تی وی نیز از برنامه‌های پر مخاطب در خارج از کشور بوده‌است. بسیاری از صاحب نظران حوزه رسانه و مناظره؛ سبک و توانایی آجدانی در مناظره‌ها را کم‌نظیر و خاص او تلقی و معرفی می‌کنند.

آثار

  • کتاب روشنفکران ایران در عصر مشروطیت، لطف‌اﷲ آجدانی، تهران: اختران، ۱۳۸۷(چاپ پنجم این اثر در سال ۱۳۹۹ منتشر گردید)
  • کتاب علما و انقلاب مشروطیت ایران، لطف‌اﷲ آجدانی، تهران: اختران، ۱۳۸۵ (چاپ ششم این اثر در سال ۱۳۹۹ منتشر گردیده‌است)
  • کتاب اندیشه‌های سیاسی در عصر مشروطیت ایران، لطف‌اﷲ آجدانی، تهران: علم، ۱۳۹۱

از لطف‌الله آجدانی در طی سال‌های ۱۳۷۴ و بعد از آن بیش از ۶۰۰ مقاله، نقد و مصاحبه در ده‌ها نشریه علمی- فرهنگی - سیاسی و ادبی منتشر شده‌است.

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.