فریدون علی‌مازندرانی

فریدون علی‌مازندرانی (زاده اذر ماه ۱۳۳۰ در تهران) سرهنگ خلبان نورثروپ اف-۵ و اف-۱۴ تام‌کت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.[1]

فریدون علی‌مازندرانی
زاده۱۳۳۰
تهران
درجهسرهنگ خلبان
یگانخلبان هواپیمای جنگندهٔ اف-۵ و اف-۱۴
جنگ‌ها و عملیات‌هاجنگ ایران و عراق
نشان‌ها

او دوره خلبانی را در امریکا گذراند و سپس خلبان جنگنده اف ۵ شد ...در سال ۱۳۵۶ برای دوره اف ۱۴ انتخاب گردید . وی در تمام دوران جنگ ایران و عراق حضور داشت و با ۱۵ شکار جنکنده های عراقی (سرنگونی مستقیم تایید شده ویا غیر مستقیم) بهمراه مرحوم جلیل زندی ، برترین تاپگان تامکت در جهان میباشند .

. همچنین او نخستین موشک هوا به هوای سجیل نصب‌شده بر روی اف-۱۴ را تست و طراحی کرده‌است.[2][3]

زندگی

فریدون علی مازندرانی پس از استخدام در نیروی هوایی و طی دورهٔ خلبانی در کشور آمریکا به‌همراه مصطفی اردستانی، به‌عنوان خلبان اف-۵ - نورثروپ در پایگاه هوایی دزفول مشغول به پرواز شد و در سال ۱۳۵۶ پس از طی دورهٔ خلبانی با هواپیمای اف-۱۴ به پایگاه هوایی اصفهان منتقل گشت.

LFAB 1518 Class.jpg

طراحی و تست موشک سجیل

در سال ۱۳۶۴ شمسی و در بحران جنگ ایران و عراق، کشور ایران به دلیل کمبود روغن‌های خنک‌کنندهٔ موشک‌های فونیکس و همچنین هماهنگ نبودن موشک‌های میانبرد اسپارو و کوتاه‌برد سایدوایندر با رادار اف-۱۴های ایرانی و نیاز شدید به موشکی میانبرد، جهت برطرف شدن این نقص، وی به همراه سرتیپ دوم عطاءالله بازرگان، پروژه‌ای را در معاونت جهاد خوکفایی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان پروژهٔ سجیل تعریف نمود که منظور از این پروژه، تبدیل موشک زمین به هوای ام‌آی‌ام-۲۳ هاوک به موشک هوا به هوا و سازگار نمودن آن با رادار هواپیمای اف ۱۴ بود که این پروژه در آبان ماه ۱۳۶۵ به نتیجه رسید و تست پرواز آزمایشی موشک سجیل اولین بار توسط سرهنگ خلبان فریدون-علی مازندرانی و سرهنگ محمد عقبایی کابین عقب ایشان انجام شد.[4] که منجر به کسب رتبه دوم تحقیقات کاربردی از هشتمین جشنواره خوارزمی گردید.[5]

فریدون علی‌مازندرانی در جشنوارهٔ خوارزمی.

منابع

  1. «ماموریت تامکت: اسکورت فتو فانتوم تا بغداد». www.aerospacetalk.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۷.
  2. «خبرگزاری فارس - دستور امام برای پرداخت حقوق به خانواده خلبانان اعدام شده/ حتی قنداق نوزادان آمریکایی را برای کشف اسناد بازرسی کردیم». خبرگزاری فارس. ۲۰۱۶-۰۳-۰۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۷.
  3. «فرشته مرگ با سرعت صوت از این خلبان فراری بود». ایسنا. ۲۰۱۴-۰۸-۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۷.
  4. «تامکت‌های مجهز به موشک سجیل؛ تحولی گمنام و بومی در تسلیح F14های ایرانی + عکس- اخبار سیاسی - اخبار تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۷.
  5. «نسخه آرشیو شده» (PDF). بایگانی‌شده از اصلی (PDF) در ۷ دسامبر ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۱۵ دسامبر ۲۰۱۲.

۶. لایوهای موجود ایشون در صفحه اینستاگرام @ar.pilot

۷. مصاحبه حضوری با خودشان

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.