فردریک گریفیت

فردریک گریفیت (انگلیسی: Frederick Griffith؛ زاده ۱۸۷۷ - درگذشته ۱۹۴۱&#۱۶۰;(۱۹۴۲) ) یک زیست‌شناس، و پزشک اهل بریتانیا بود. یکی از خدمت‌های او به بشر آزمایش گریفیت بود که دربارهٔ ذات الریه است.

    فردریک گریفیث
    Frederick Griffith
    زادهٔ۱۸۷۷&#۱۶۰;(۱۸۷۷)[1]
    پرسکوت, انگستان
    درگذشت۱۹۴۱&#۱۶۰;(۱۹۴۲)
    لندن, انگلستان
    ملیتبریتانیایی
    پیشهپزشک, آسیب شناس, باکتری شناس
    شناخته‌شده برایکشف پنوموکوک تراریختی

    در زمان او گمان می کردند عامل آنفلوآنزا باکتری ای به نام استرپتوکوک پنومونیه است؛ در نتیجه گریفیت با دو نوع از این باکتری (کپسول دار و بدون کپسول) آزمایش هایی را در جهت کشف واکسن آنفلوآنزا بر روی موش ها انجام داد که در نهایت منجر به کشف ماده ی وراثتی شد ؛ اما ماهیت و چگونگی انتقال ماده ی وراثتی در زمان او مشخص نشد. گریفیت باکتری کپسول دار زنده را به موش های آزمایشگاهی تزریق کرد که در نتیجه آن موش ها مردند. سپس گریفیت باکتری بدون کپسول زنده را به موش ها تزریق کرد و دید که موش ها زنده ماندند بنابراین فکر کرد که شاید دلیل مرگ موش ها کپسول باکتری باشد و نه خود باکتری،پس به همین دلیل به وسیله گرما باکتری کپسول دار زنده را کشت و آن را به موش ها تزریق کرد و مشاهده کرد که موش ها زنده ماندند. اما اوج نبوغ و هوش گریفیت در این مرحله نمایان شد؛ او با مخلوط کردن باکتری زنده بدون کپسول با باکتری کپسول دار مرده و تزریق آن به موش ها در کمال ناباوری مشاهده کرد که موش ها کشته شده اند. او با بررسی خون موش ها با تعداد زیادی باکتری کپسول دار زنده روبرو شد و بدین ترتیب پدیده ترانسفورماسیون کشف شد ولی عامل آن توسط گریفیت کشف نشد و اسوالد ایوری عامل آن را شناسایی کرد.

    منابع

    • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Frederick Griffith». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۷ مارس ۲۰۱۴.
    • «Frederick Griffith». دریافت‌شده در ۷ مارس ۲۰۱۴.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.