سه‌گانه (فوتبال)

سه‌گانه یا سه‌تایی، اصطلاحی است که در ورزش فوتبال، زمانی به کار می‌رود که یک تیم بتواند در سه جام مختلف در یک فصل به قهرمانی برسد. جام‌هایی که معمولاً برای یک سه‌گانه لحاظ می‌شوند شامل رقابت‌های لیگ داخلی، جام حذفی آن منطقه و مسابقات قاره‌ای می‌باشند. جام‌هایی که بعد از تنها یک مسابقه یا یک دیدار رفت و برگشت اهدا می‌شوند (مانند جام کامیونیتی شیلد در انگلستان یا سوپرکاپ اروپا)، معمولاً به عنوان بخشی از سه‌گانه حساب نمی‌شوند. سه گانه های مختلفی وجود دارد که همگی ان معتبر میشود و به عنوان دیگر سه گانه یعنی کسب سه جام معتبر بین المللی[1][2]

برای کامل شدن یک سه‌گانه حالت‌های مختلفی وجود دارد که باشکوه‌ترین و فاخرترین آن‌ها، که گاهی به آن «سه‌گانهٔ قاره‌ای» گفته می‌شود[3]، شامل قهرمانی در بالاترین سطح لیگ داخلی، جام حذفی و معتبرترین جام بین‌قاره‌ای می‌باشد. نوع دیگر سه‌گانه، «سه‌گانهٔ داخلی» نام دارد که شامل قهرمانی در لیگ و دو جام داخلی می‌باشد. [4][5]

بایرن مونیخ در سال ۲۰۱۳ با یوپ هاینکس و در سال ۲۰۲۰ با هانس دیتر فلیک موفق به کسب سه گانه (لیگ قهرمانان ، لیگ و جام حذفی شد)

پانویس

  1. «راجا بار دیگر موفقیت را هدف قرار داده است». فیفا. ۴ ژوئن ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۲۸ مارس ۲۰۰۹.
  2. «لیست ده فصل موفقیت‌آمیز». اسکای اسپورتس. ۲۴ مارس ۲۰۰۹. دریافت‌شده در ۲۸ مارس ۲۰۰۹.
  3. «راجا بار دیگر موفقیت را هدف قرار داده است». فیفا. ۴ ژوئن ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۲۸ مارس ۲۰۰۹. اصطلاح "سه‌گانهٔ قاره‌ای" در این مقاله به کار رفته‌است.
  4. اسپیرز، گراهام (۳۰ ژانویه ۲۰۰۸). «در شرایطی که رنجرز به کسب سه‌گانهٔ داخلی نزدیک شده‌است، والتر اسمیت خواهان تلاش مضاعف بازیکنان شد». روزنامه تایمز. دریافت‌شده در ۲۸ مارس ۲۰۰۹.
  5. رالستون، گری (۲۶ سپتامبر ۲۰۰۸). «پدرو مندز: کسب سه‌گانهٔ داخلی می‌تواند ناکامی رنجرز در اروپا را جبران کند». دیلی رکورد. دریافت‌شده در ۲۸ مارس ۲۰۰۹.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.