سداد

شرکت پرداخت الکترونیک سداد یک شرکت سهامی خاص در حوزهٔ عرضه محصولات و خدمات پرداخت الکترونیکی است. این شرکت در سال ۱۳۹۳ از سوی بانک ملی ایران مأموریت یافت تا به ارائه محصولات و خدمات نوین در زمینه پرداخت الکترونیکی بپردازد. کانون اصلی فعالیت سداد عرضه، نصب و پشتیبانی انواع دستگاه کارتخوان، ساخت نرم‌افزارهای پرداخت و ارائه راه‌کارهای پرداخت اینترنتی و موبایلی است. پرداخت الکترونیک سداد محصولات و خدماتی نظیر کارتخوان، درگاه پرداخت اینترنتی، اپلیکیشن پرداخت و کد دستوری را عرضه می‌کند. کارکنان پرداخت الکترونیک سداد بالغ بر ۱۴۰۰ نفر هستند و این شرکت قریب به ۴۰ دفتر نمایندگی در سرتاسر کشور دارد. دفتر اصلی پرداخت الکترونیک سداد در بوستان پنجم خیابان پاسداران واقع شده‌است.

پرداخت الکترونیک سداد
نام تجاریSadadPSP
نوعسهامی خاص
بنا نهادهدی ۱۳۹۳
مدیر عامل اجراییدکتر محمد علی محمودزاده
خدماتارائه دستگاه‌های کارتخوان و خدمات پرداخت الکترونیکی
تعداد کارکنان۱۴۵۰
وبگاه

تاریخچه

سنگ بنای شرکت پرداخت الکترونیک سداد در سال ۱۳۷۶ با ورود بانک ملی ایران به عرصه پرداخت الکترونیکی گذاشته شد. سداد فعالیت خود را در سال ۱۳۷۸ در قالب واحدی کوچک به نام «واحد امور پوز و بازاریابی» در دل مجموعه داده‌ورزی سداد که کارگزار بانک ملی ایران در حوزه انفورماتیک است آغاز کرد. اولین فعالیت این واحد، تأمین و عرضه دستگاه‌های کارتخوان بود.

با گسترش شبکه پرداخت الکترونیکی در سراسر کشور و به میان آمدن پای دیگر شیوه‌های پرداخت الکترونیکی، سداد نیز فعالیت خود را گسترش داد و در سال ۱۳۹۲ درگاه پرداخت اینترنتی (IPG)[1] را به خدمات خود افزود. فعالیت حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر ایجاب می‌کرد شرکتی مستقل تشکیل شود که به نحو تخصصی فقط در حوزه پرداخت الکترونیکی فعالیت کند. به این ترتیب، در بهار سال ۱۳۹۳ فرایند ثبت شرکتی با وظایف اختصاصی PSP شروع شد و خدمات نوین داده‌ورزی سداد از آبان ماه سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را رسماً آغاز کرد. در مدت زمان ۳۰ ماه تعداد کارکنان شرکت به بیش از ۱۳۰۰ نفر رسید، کارتخوان های قدیمی با انواع جدید و روزآمد جایگزین شدند و نام شرکت از خدمات نوین داده ورزی سداد به پرداخت الکترونیک سداد تغییر یافت.

طی سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ پرداخت الکترونیک سداد دامنه فعالیت خود را گسترش داد و شیوه‌های پرداخت دیگری هم به خدمات خود افزود: اپلیکیشن پرداخت «ایوا»، انواع تازه‌ای از کارتخوان مانند کارتخوان موبایلی و اندرویدی، و کد دستوری #737*. در معرفی شرکت پرداخت الکترونیک سداد در وب فارسی اطلاعات گسترده‌ای منتشر گردیده‌است.[2]

نام و لوگوی سداد

لفظ سَداد که یادگار شرکت مادر است در اصل به معنی درستی و راستی و نیز پایداری و صلابت در گفتار و کردار است و اشاره دارد به تکیه‌گاه محکم این شرکت یعنی بانک ملی ایران. در لوگوتایپ شرکت کلمه سداد به شکل ستون‌هایی مشکی‌رنگ به تصویر درآمده تا تداعی‌کننده رویه استوار این شرکت باشد. در این لوگو دو چهره به نشانه اعتماد با خشنودی به یکدیگر تکیه داده‌اند- همان‌گونه که سداد و مشتریانش پشت‌به‌پشت هم می‌کوشند تجارتی شاد و راحت را رقم بزنند- و درنهایت دو بال یک پروانه را می‌سازند که نماد جان و روان است. رنگ سازمانی سداد رنگ زرد است. زرد ضمن بی‌سابقه بودن در صنعت پرداخت الکترونیکی نشان سرزندگی است. پروانه زرد نشسته بر شانه ستبر سداد، حکایت دارد از چابکی این شرکت در ارائه خدمات پرداخت که متکی است به زیرساخت‌های امن و سخت‌افزارهای مطمئن آن.

دستاوردها، محصولات و خدمات

سداد با طراحی و اجرای کامل زیرساخت شبکه پرداخت (سوئیچ پذیرندگی، شبکه تجمیع‌کنندگی) و عرضه محصولات و خدمات پرداخت الکترونیک اکنون یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های حاضر در این عرصه است. محصولات و خدماتی که سداد تا کنون عرضه کرده عبارتند از کارتخوان (POS) سداد، درگاه پرداخت اینترنتی (IPG)،[3] اپلیکیشن پرداخت (IVA)،[4] اپلیکیشن پالس[5] و کد دستوری موبایل #737*[6] است.

مشتریان سداد

پرداخت الکترونیک سداد محصولات و خدمات خود را به گروه‌های مختلفی از مشتریان عرضه می‌کند:

استانداردها

فعالیت شرکت پرداخت الکترونیک سداد علاوه بر مطابقت با مقررات ناظر بر ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت «اداره نظام پرداخت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» و شرکت شاپرک، مطابق با استانداردهای بین‌الملی نیز هست و گواهینامه‌های استاندارد بین‌المللی سیستم مدیریت کیفیت، امنیت اطلاعات، سنجش رضایت مشتریان و رسیدگی به شکایات مشتریان را در کارنامه خود دارد.

ISO9001:2015 گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت

ISO10002:2014 گواهینامه امنیت اطلاعات

ISO27001:2013 گواهینامه سنجش رضایت مشتریان

ISO10004:2012 گواهینامه رسیدگی به شکایات مشتریان

شرکای تجاری

منابع

  1. بانک ملی ایران. «بانک ملی ایران: درگاه پرداخت اینترنتی IPG». bmi.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۸.
  2. مجله اینترنتی راه پرداخت. «معرفی شرکت پرداخت الکترونیک سداد». راه پرداخت. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۸.
  3. «بانک ملی ایران: خدمات». bmi.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۷.
  4. «نگاهی به اپلیکیشن ایوا؛ راه جدید پرداخت عوارض خروج از کشور». مجله دیجیاتو. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۷.
  5. «خدمات اپلیکیشن پالس برای دارندگان کارت خوان‌های بانک ملّی ایران». خبرگزاری موج. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۷.
  6. «" سداد "کد دستوری #۷۳۷* را عرضه کرد». bankdariirani.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۱-۱۷.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.