سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره

سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره یکی از سازمان‌های غیردولتی و مستقل در ایران است که به منظور تلاش برای ارتقای سطح دانش روان‌شناسی و مشاوره، حمایت از حقوق مراجعان به روانشناسان و مشاوران و حمایت از حقوق صنفی روانشناسان و مشاوران تشکیل شده‌است.

نظام روان‌شناسی و مشاوره
بنیان‌گذاری۱۳۸۲
گونهغیردولتی
ستادتهران، ایران
محدودهٔ فعالیت
ایران
زبان رسمی
فارسی
رئیسمحمد حاتمی
وبگاه

ریاست

ریاست سازمان را هم‌اکنون محمد حاتمی بر عهده دارد. پیش از او عباسعلی اللهیاری و غلامعلی افروز رئیس این سازمان بودند. ریاست سازمان توسط اعضای شورای مرکزی تعیین و انتخاب می‌گردد و به رئیس‌جمهور معرفی می‌شود، سپس ریاست سازمان را رئیس‌جمهور با ارائه حکم به سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره منصوب می‌کند.[1]

شورای مرکزی

اعضای شورای مرکزی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در دوره‌های چهار ساله به صورت رأی‌گیری توسط اعضای سازمان تعیین می‌گردند. شورای مرکزی شامل شش نامزد برگزیده روان‌شناسی، پنج عضو نامزد برگزیده گروه مشاوره، سه نامزد برگزیده هیئت بازرسان می‌باشد. همچنین شورای مرکزی شامل دو عضو از وزارت علوم و بهداشت است که توسط وزرای مربوطه معرفی می‌شوند. یکی از وظایف نمایندگان وزرا در سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ارائه گزارش برای مقام وزارت است. نمایندگان وزرا نیز حق رأی در جلسات شورای مرکزی را دارند.

اعضای کنونی شورای مرکزی (دوره چهارم- ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹)

هیئت روانشناسان
عباسعلی اللهیاری
غلامعلی افروز
محمدعلی بشارت
حسن‌پاشا شریفی
محمد حاتمی (رئیس سازمان)
فریبیرز درتاج
هیئت مشاوران
بهروز بیرشک
باقر ثنائی ذاکر
سیمین حسینیان
عبدالله شفیع‌آبادی
شکوه نوابی‌نژاد
هیئت بازرسان
علیرضا آقایوسفی
جواد خلعتبری
ناصر صبحی قراملکی
نماینده وزارتخانه‌ها
حسین اسکندری (نماینده وزارت علوم تحقیقات و فن آوری) قبلاً علیرضا مرادی
سامان توکلی (نماینده وزیر بهداشت و درمان) قبلاً احمد علی نوربالا

وظایف

صدور شماره نظام و پروانه کار برای اعضای سازمان (روان‌شناسان و مشاوران)، نظارت بر کیفیت کار تخصصی، پیشنهاد تعیین یا تجدید نظر در تعرفه خدمات روان‌شناسی و مشاوره به هیئت دولت جهت تصویب و انتشار آثار و برگزاری همایش‌های تخصصی، از مهم‌ترین وظایف این سازمان است.[2]

عضویت

تمام افرادی که دارای کارشناسی ارشد یکی از رشته‌های مرتبط با روان‌شناسی و مشاوره باشند، می‌توانند عضو سازمان شوند.

پروانه

کلیه افرادی که قبل از ماه بهمن سال ۱۳۹۳ در مقطع کارشناسی ارشد در یکی از رشته‌های مرتبط با روان‌شناسی و مشاوره شروع به تحصیل کرده بودند، پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد (با وجود داشتن مدرک کارشناسی غیر مرتبط) می‌توانستند پروانهٔ فعالیت بگیرند. اما طبق تصویب قانون جدید در دوره سوم شورای مرکزی در سال ۱۳۹۳، در حال حاضر تنها افرادی که حداقل دو مقطع تحصیلی در رشته‌های مرتبط با روان‌شناسی و مشاوره را گذرانده باشند (داشتن مدرک معتبر کارشناسی و کارشناسی ارشد مرتبط یا داشتن مدرک معتبر کارشناسی ارشد و دکترا از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یکی از رشته‌های مرتبط با روان‌شناسی و مشاوره) می‌توانند پس از طی مراحلی، پروانهٔ فعالیت بگیرند.

منابع

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.