رفعت اسد

رفعت اسد برادر حافظ اسد رئیس‌جمهور سابق و عموی بشار اسد رئیس‌جمهور فعلی سوریه است. او یکی از اعضای بلندپایه در حزب بعث سوریه و یکی از چهره‌های برجسته در تاریخ حکومت بعث سوریه بوده‌است. کشتار حما رویدادی در فوریه ۱۹۸۲ میلادی در شهر حما بود که با یورش همه‌جانبهٔ نیروهای مسلح بعثی سوریه به این شهر به منظور سرکوب شورش مخالفان حکومت حزب بعث سوریه و دولت حافظ اسد که دست به تصرف شهر و بریدن سر دانشجویان دانشگاه افسری ارتش و کشتار نیروهای نظامی و عده‌ای غیرنظامی زده بودند صورت گرفت. رفعت اسد فرماندهی این عملیات را برعهده داشت. رفعت اسد با توجه به این که تروریست‌های اخوانی اعلام کرده بودند به هر شهری برسند این کار را تکرار خواهند کرد و برای آن که حکومت برادرش حافظ اسد را مستحکم‌تر سازد و مخالفانش را نابود کند، بنابر تخمین عفو بین‌الملل بین ۱۷۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ مردم اخوانی سوریه را به قتل رساند.[1][2] او هم‌چنین برای حفظ حکومت بعث سوریه به ریاست حافظ اسد، درگیری زندان تدمر را نیز مرتکب شده‌است. منتقدان دولت بعث سوریه، این کشتارها را نمود دیکتاتوری نظامی حافظ اسد می‌دانند.

رفعت اسد
معاون رئیس‌جمهور سوریه
مشغول به کار
۱۱ مارس ۱۹۸۴  ۸ فوریه ۱۹۹۸
رئیس‌جمهورحافظ اسد
Member of the Regional Command of the Syrian Regional Branch
مشغول به کار
۱۵ آوریل ۱۹۷۵  ۸ فوریه ۱۹۹۸
اطلاعات شخصی
زاده۲۲ اوت ۱۹۳۷ (۸۳ سال)
منطقة القرداحة، سوریه
حزب سیاسیحزب بعث (جناح سوریه)
دینعلویان (سوریه)
خدمات نظامی
وفاداری جمهوری متحده عربی
 سوریه
خدمت/شاخهنیروی زمینی سوریه
Defense Companies
سال‌های خدمت۱۹۵۸–۸۴
درجه سرلشکر
فرماندهDefense Companies
جنگ‌ها/عملیات‌ها1970 Syrian Corrective Revolution
قیام اخوان المسلمین سوریه
  • کشتار حما

مدتی بعد از این ماجراها و طی مذاکراتی با گروه‌های اخوانی و امثال مفتی الطرابلسی اوضاع دوباره آرام شد.

زندگی‌نامه

حافظ اسد (رئیس جمهور دولت بعث سوریه) و رفعت اسد (معاونت ریاست جمهوری)

وی در سال ۱۹۳۷م دیده به جهان گشود. محل تولد وی لاذقیه است. او پس از تحصیلات در کارهای نظامی وارد شد و سال‌ها در این عرصه فعالیت داشت. البته او به سبب پاره‌ای اختلافات با برادر خود مدتی در تبعید بود.

جستارهای وابسته

منابع

  1. وبگاه مفهوم
  2. «وبگاه کمیته حقوق بشر سوریه». بایگانی‌شده از اصلی در ۶ دسامبر ۲۰۰۷. دریافت‌شده در ۲۹ ژوئیه ۲۰۱۷.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.