رشته‌کوه حصار

رشته‌کوه حصار (روسی: Гиссарский хребет) رشته‌کوهی است در آسیای مرکزی، در بخش غربی مجموعه کوهستان‌های پامیر-آلای. رشته‌کوه حصار ۲۰۰ کیلومتر در جهت شرقی غربی امتداد می‌یابد و بخشی از آن در تاجیکستان و بخشی دیگر در ازبکستان قرار دارد.

رشته‌کوه حصار
نمایی از گردنه انزاب در رشته‌کوه حصار. کوهستان زرافشان در دوردست دیده می‌شود.
بالاترین نقطه
قلهحضرت سلطان
مرتفع‌ترین نقطه
برجستگیحضرت سلطان
ارتفاع۴٬۶۴۳ متر (۱۵۲۳۳ پا)
مختصات۳۸°۵۵′ شمالی ۶۸°۱۵′ شرقی
جغرافیا
کشورتاجیکستان، ازبکستان
رشته‌کوهپامیر

کوهستان حصار در جنوب رشته‌کوه زرافشان واقع شده و از شمال شهر دوشنبه گذشته از طریق ناحیه حصار در ناحیه‌های تابع جمهوری، به ازبکستان رسیده و به منتهی‌الیه شمالی ولایت سرخان‌دریا وارد می‌شود.

بلندترین نقطه رشته‌کوه حصار ۴۶۴۳ متر بلندا دارد که در خاک ازبکستان، و در نزدیکی مرز با تاجیکستان واقع شده و محل آن درست در شمال غربی دو شنبه است. این قله که پیش از این «بیست و دومین کنگره حزب کمونیست» نام داشت و نام کنونی آن حضرت سلطان است، بلندترین نقطه در تمام ازبکستان به‌شمار می‌آیند. حضرت سلطان یکی از لقب‌های صوفی معروف احمد یسوی است.

رشته‌کوه حصار از تخته‌سنگ‌های بلورین، شیست و ماسه‌سنگ تشکیل شده که سنگ‌های خارا در خاک آن نفوذ کرده‌اند.

طبیعت

دره حصار، که پارک ملی شیرکند را دربر گرفته یک منطقه حفاظت‌شده به مساحت ۳ هزار هکتار است. این منطقه حفاظت‌شده قرار است به مرور ۳۰ هزار هکتار را در بر بگیرد. تعداد محل‌های باستانی و تاریخی و قابل پژوهش علمی در دره حصار بسیار زیاد است.

منابع

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.