دیوانگی (نقاشی)

دیوانگی (لهستانی: Szał uniesień) که اغلب با نام دیگر یعنی سرخوش از فتح و ظفر[یادداشت 1] در منابع انگلیسی مشهور است، یک تابلوی نقاشی رنگ روغن از هنرمند لهستانی ولادیسلاو پودکووینسکی است که به سال ۱۸۹۳ طرح گردید، نام اصلی این تابلو برگرفته از نامی است که نقاش بر آن نهاده و تنها به نام دیوانگی خوانده می‌شود، این اثر از جمله معدود آثار مشهور هنرمند است که به عنوان اولین اثر نمادگرایی در هنر لهستان هم از آن نام برده می‌شود.[1] آن هم در زمانی که لهستان بین همسایگان خودش یعنی کشورهای روسیه، آلمان و اتریش تقسیم شده بود.

دیوانگی
هنرمندولادیسلاو پودکووینسکی
سال۱۸۹۳
گونهنقاشی رنگ روغن
ابعاد
۳۱۰ cm × ۲۷۰ cm (۱۲۰ in × ۱۱۰ in)
مکانموزه ملی کراکف، کراکوف

شرح

نقاشی نشانگر یک زن برهنهٔ مو قرمز است در حالتی که نشسته بر یک اسب سیاه شوریده و سرکش می‌باشد، دندان‌های اسب به شکل واضح پیدا است و زبان حیوان آویزان است، سوراخ‌های بینی او از هیجان و نفس‌زدن باز است و گشاد شده، زن در حالی که آویزان بر گردن اسب است، با چشمان بسته حیوان را می‌راند، گیسوی او در حالی که به دست باد سپرده شده همراه با یال اسب به سمت بالا در اهتزاز است، این تابلو بیش از ۳ متر ارتفاع دارد و در نتیجه نمایانگر ابعاد حقیقی فیگورها است، این اثر هنری بیانگر ارگاسم و به تعبیری نشانگر اوج لذت جنسی در زنان است.

محدوده رنگ استفاده شده در این اثر بسیار کم و ناچیز است که متشکل از رنگ سیاه، قهوه‌ای و خاکستری متضاد با سفید و زرد می‌باشد، تصویر به بخش‌های نور و تاریکی مُنقسم (تقسیم) گردیده، گوشه بالا در سمت چپ روشن است، که باعث ایجاد جلب توجه به شکلی کاملاً واضح از زن و دهان اسب می‌گردد، بخش تاریک نقاشی در قسمت راست می‌باشد که پشت اسب و دم او را شامل می‌شود.

دورنمای هنری

ایدهٔ کلی برای خلق چنین سوژه‌ای به زمانی برمی‌گردد که پودکوینسکی به سال ۱۸۸۹ در پاریس اقامت داشت،

جستارهای وابسته

یادداشت‌ها

  1. این نقاشی به نام‌های دیگر از جمله شوریدگی یا سرخوشی هم مشهور است، اما نقاش اثر نام (Frenzy) یعنی دیوانگی را بر آن نهاد که در زبان لهستانی (Szał) می‌شود و امروزه در لهستان به همین نام شناخته می‌شود

منابع

  1. "The Best of Polish Painting on Display in Poznań". The Warsaw Voice news. 20 April 2010. Retrieved 22 March 2014.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.