دیوار بزرگ سبز

دیوار بزرگ سبز (انگلیسی: Great Green Wall) پروژه‌ای است با شرکت ۱۱ کشور در قاره آفریقا برای مهار پیشروی صحرای بزرگ آفریقا از طریق کاشت نواره‌ای از درختان و گیاهان دیگر. بورکینا فاسو، جیبوتی، اریتره، اتیوپی، مالی، موریتانی، نیجر، نیجریه، سنگال، سودان و چاد ۱۱ کشور عضو طرح ایجاد دیوار سبز در آفریقا هستند.

این کشورها در حال کاشت انبوهی از درختان به شکل دیواری طویل از شرق به غرب این قاره و درست در زیر حاشیه جنوبی صحرای بزرگ آفریقا هستند. هدف از ساختن این دیوار سبز مقابله با پیامدهای تغییرات اقلیمی از طریق معکوس کردن روند بیابان‌زایی عنوان شده‌است. در طرح 'دیوار سبز آفریقا' قرار است از سال ۲۰۲۰ تا سال ۲۰۲۵ میلادی از سنگال تا جیبوتی درختکاری شود و به این ترتیب از گسترش وسعت صحرا و اراضی خشک در این منطقه جلوگیری گردد.

طول این دیوارِ درختی که ۱۱ کشور را پوشش خواهد داد ۷۶۰۰ کیلومتر محاسبه شده و عرض آن نیز ۱۵ کیلومتر در نظر گرفته شده‌است. گونه درختی که بیشتر در این مسیر سبز کاشته می‌شود درخت آکاسیا یا صمغ عربی است که گفته می‌شود در برابر خشکسالی مقاوم است.

پیشینه

طرح احداث یا ایجاد یک دیوار سبز در قاره آفریقا برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ میلادی و در اجلاس مبارزه با خشکسالی در انجامنا پایتخت چاد مطرح شد.

با این وجود این طرح دوم ژوئن ۲۰۰۵ میلادی و در هفتمین نشست کنفرانس سران کشورهای آفریقا در بورکینا فاسو به تصویب رسید. به گفته کارشناسان در طرح ایجاد دیوار سبز در آفریقا، تجارب و یافته‌های دیوار سبز چین نیز مورد توجه بوده‌است. دانشمندان چینی با ارائه طرح ایجاد دیوار سبز چین تلاش می‌کنند از گسترش بیابان گبی در این کشور جلوگیری کنند.

طرح دیوار سبز آفریقا در صورت اجرا و تحقق می‌تواند ضمن جلوگیری از گسترش دامنه صحرا، تحمل این مناطق را برای ساکنان آن راحتر کند و همچنین بر توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این مناطق تأثیر مطلوبی داشته باشد. تاکنون سنگال بهترین پیشرفت را در زمینه اجرای این پروژه زیست‌محیطی داشته‌است. قرار است ۱۱ میلیون اصله درخت در این مسیر سبز کاشته شود.

منابع

    • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Great Green Wall». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۹.
    • "چرا آفریقا "دیوار بزرگ سبز" می‌سازد؟". ۲۰۱۷. ایسنا. Accessed September 23 2019. .
    • "گام به گام تا دیوار سبز آفریقا - محمدرضا عرفانیان". ۲۰۱۵. ایرنا. Accessed September 23 2019. .
    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ دیوار بزرگ سبز موجود است.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.