درام اند بیس

درام اَند بیس (به انگلیسی: Drum and bass) (که با نام‌های D&B، D+B، و DnB نیز شناخته می‌شود) یکی از سبک‌های موسیقی الکترونیک است که در میانهٔ دههٔ ۱۹۹۰ و در انگلستان ظهور کرد[1]. این سبک به طور کلّی با سرعت زیادش (معمولاً با ضرب‌آهنگ ۱۶۰ تا ۱۸۰ ضرب در دقیقه[2]) و خطوط بیس و ساب - بیس سنگین شناخته می‌شود.[3]

زیر سبک‌ها

درام‌استپ

درام‌استپ (به انگلیسی: Drumstep) ترکیبی از درام اند بیس و داب‌استپ است که در آن ساختار ضربی «نیمه زمان» است (به این معنی که سازهای ضربی با تندای نصف از تندای اصلی قطعه نواخته می‌شوند) ولی دیگر عناصر همچنان بر تندا و الگوی ملودیک معمول درام اند بیس تکیه دارند. این عناصر در عین حال شامل وابل‌بیس نیز هستند.

دریل اند بیس

دریل اند بیس (به انگلیسی: Drill and bass) (که با نام‌های فانگل و اسپانک جز (به انگلیسی: Fungle and Spunk jazz) نیز شناخته شده است) سبکی است که از ترکیب درام اند بیس با تندای دوبرابر شده٬ با شوخی‌های بی‌ادبانه و حال و هوای امبینت پدید می‌آید.[4] این زیر سبک توسط اسکوئرپوشر توسعه داده شد که بیس‌لاین‌های سریع٬ نامنظم و سنکپ‌محور آن٬ مردم را از رقصیدن با این سبک دلسرد کرد.[5]

درام فانک

درام فانک یا چاپج (به انگلیسی: Drumfunk or Choppage) یک درام اند بیس فضاسازی شده همراه با تاکیدهای سنگین بر روی مجموعه الگوهای ضربی است و همچنین در قطعات این سبک بخش‌هایی از تک‌نوازی سازهای ضربی وجود دارد. از هنرمندان برجستهٔ این سبک می‌توان به بریکج٬ صیبا و پارادوکس اشاره نمود.

جامپ-آپ

جامپ-آپ (به انگلیسی: Jump-up) که در اواسط دههٔ ۱۹۹۰ پدیدار شد٬ عناصر مربوط به درام اند بیس سنگین و پرانرژی را به کار می‌گیرد و مشخصه‌های آن شامل صداهای بیس سنگین و روباتیک می‌شود. [6]

جستارهای وابسته

منابع

  1. بن گیلمن. «A short history of Drum and Bass». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ مه ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱۵ تیر ۱۳۹۳.
  2. IMO Records "The History of Drum and Bass" بایگانی‌شده در ۱۲ ژانویه ۲۰۱۲ توسط Wayback Machine, London, 8th November 2011. بازبینی شده در ۱۵ تیر ۱۳۹۳
  3. «Jungle/Drum'n'Bass». دریافت‌شده در ۱۵ تیر ۱۳۹۳.
  4. شاپیرو، پیتر (آگوست ۱۹۹۹). Drum 'n' Bass: The Rough Guide. Rough Guides. ص. ۲۰۷. شابک ۱۸۵۸۲۸۴۳۳۳. دریافت‌شده در ۱۵ تیر ۱۳۹۳.
  5. گرین، پل دی.؛ پورچلو، توماس, ویراستاران (مارس ۲۰۱۰). Wired for Sound: Engineering and Technologies in Sonic Cultures. Wesleyan University Press. ص. ۱۶۱. شابک ۰۸۱۹۵۶۵۱۶۴. دریافت‌شده در ۱۵ تیر ۱۳۹۳.
  6. بوگدانوف، ولادمیر (۲۰۰۱). All music guide to electronica: the definitive guide to electronica. Rough Guides. صص. ۲۲۵، ۶۳۸، ۱۴۰. شابک ۱۸۵۸۲۸۴۳۳۳. دریافت‌شده در ۱۸ تیر ۱۳۹۳.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.