بوستان ملت (تهران)

بوستان ملت یا پارک ملت، بوستان بزرگی در شهر تهران است که از شرق به خیابان ولی‌عصر، از جنوب به بزرگراه نیایش، از غرب به مجموعه ورزشی انقلاب و از شمال به ساختمان مرکزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران محدود می‌شود. این بوستان از سال ۱۳۴۵ در زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی به ابتکار فرح پهلوی در شمال شهر تهران ساخته شد. این بوستان پیش از انقلاب ایران پارک شاهنشاهی[1] نامیده می‌شد.و بعد از انقلاب بنام پارک ملت نام گذاری شد.

بوستان ملت
پارک ملت
مکاناز شرق به خیابان ولیعصر، از جنوب به بزرگراه نیایش و از شمال به ساختمان مرکزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
مختصات۳۵°۴۶′۴۱٫۷۸″ شمالی ۵۱°۲۴′۳۷٫۷۳″ شرقی
مساحت۳۴ هکتار[1]
گشایشفاز اول: ۱۳۴۷
فاز دوم: ۱۳۵۳

تاریخچه

این بوستان نخست زمینی بایر بود که با توجّه به موقعیت خاص آن کار احداثش از سال ۱۳۴۵ خورشیدی در ۲ فاز متفاوت آغاز شد. فاز اول، آن بخشی از پارک را شامل می‌شد که در راستای خیابان ولیعصر قرار داشته‌است و «بلوار کنار جاده» نامیده می‌شد و به‌صورت بلواری به‌طول ۱۰۰۰ متر بَرِ خیابان ولیعصر(پهلوی) در سال ۱۳۴۷ به بهره‌برداری رسید.[1] کار ساخت فاز دوم بر پایهٔ طرحی از پارک‌سازی انگلیسی و با الهام از بوستان‌های آن کشور در تپه‌های باختری ادامه یافت و در ۱۳۵۳ به بهره‌برداری رسید. این بخش از پارک از شمال به صدا و سیما، از جنوب به بزرگراه نیایش و از باختر به باشگاه انقلاب می‌رسد.[1]

این پارک ابتدا زمین بایری بوده که به دستور فرح پهلوی و محمدرضا آقاجانی به بوستان تبدیل شده‌است. احداث آن بر اساس موقعیت خاص خود در ۲ فاز متفاوت از سال ۱۳۴۵ آغاز شد که فاز اول آن شامل قسمتی از پارک است، که در راستای خیابان ولیعصر (پهلوی) است، به بلوار کنار جاده موسوم بود و بخشی از آن که در قطعه‌ای از پیاده‌رو گسترده شده در سال ۱۳۴۷، بهره‌برداری شد.[2]

فاز دوم آن نیز در سال ۱۳۵۳، بهره‌برداری شد که شامل دو بخش تپه‌ای یعنی جنگل کاری‌های سمت صدا و سیما و چمن‌کاری و گل‌کاری‌های سمت بزرگراه نیایش و سئول است. در بخشی از بوستان ملت، پردیس سینمایی ملت ساخته شده‌است که یکی از بزرگترین مراکز سینمایی تهران است.

بر پایه‌ی نظرسنجی انجام شده مرکز تحقیقات و مطالعات رسانه‌ای همشهری، بوستان ملت نخستین بوستانی است که یک شهروند تهرانی به یک میهمان غیر تهرانی معرفی می‌کند.[3]

طراحی پارک ملت را ایرج اعتصام بر عهده داشته‌است.[4]


پارک ملت علاوه بر فضاهای بسیار  متنوع و جذاب خود مکانی بسیار مناسب برای انجام ورزش های گروهی به خصوص سپیده دم ، هنگام طلوع آفتاب و صبح ها دارد .

در این هنگام نسیم جانبخش از دامنه های توچال و کوهستان های اطراف جاری شده  و ورزش های صبح گاهی را دو چندان پر  انرژی ، مطلوب و اذت بخش تر می کند.

ورزش های همگانی در پارک ملت سابقه بسیار طولانی دارد وگروه های مختلف همراه با مربیان پر توان و خوش ذوق در هر گوشه به ورزش و افزایش کیفیت سلامت ، تندرستی و شادی همگان  تلاش می کنند.

ورزش همگانی تای چی چوان

این هنر رزمی، یکی از زیباترین و محبوب‌ترین هنرهای رزمی در چین و کل جهان است و برای بهبود سلامتی، افزایش طول عمر و آرامش روحی انجام می‌شود.

«تای‌چی‌چوآن» به طورِ رسمی از طرفِ یونسکو ، به‌ عنوانِ میراثِ فرهنگیِ ناملموس بشری معرفی شده است. لینک خبر

سال 1400 هجدهمین سال پیاپی، تمرینات همگانی چی کونگ و تای چی در  پارک ملت تهران ، با در نظر گرفتن پروتکل های کرونایی ،  با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و با استقبال همیشگی علاقمندان جمعه ها صبح در میدان مرکزی پارک ملت برگزار میشود.

استاد حسین میرمحمدی  رییس کمیته فنی تای‌چی چوان فدراسیون ووشو ایران  مربی و پیش کسوت  این رشته از نقش ورزش تایچی در تامین سلامتی ونشاط  که مناسب تمام سنین است ،تمرینات همگانی را اجرا و مدیریت می کنند.

نگارخانه

منابع

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.