بنیاد ملی علوم

بنیاد ملی علوم (به انگلیسی: National Science Foundation) مشهور به NSF، یک سازمان دولتی در ایالات متحدهٔ آمریکا است که از ۱۹۵۰ تا کنون در توسعهٔ قوانین و سیاست‌های رسمی علمی در ایالات متحدهٔ آمریکا نقش اساسی ایفا کرده‌است. این سازمان از تحقیقات بنیادی و آموزش در همهٔ زمینه‌های علمی و مهندسی (به غیر از علوم پزشکی) حمایت می‌کند.

بنیاد ملی علوم

نشان سازمان
مشخصات سازمان
تعداد کارکنان۲۱۰۰
بودجهٔ سالیانه۶٫۸۷ میلیارد دلار (۲۰۱۰ م)
وبگاه رسمی
www.nsf.gov
ساختمان بنیاد علوم ایالات متحدهٔ آمریکا

این سازمان نزدیک به ۱۷۰۰ کارمند دارد و بودجهٔ آن در سال ۲۰۱۰ برابر با ۶٫۸۷ میلیارد دلار بوده‌است.

مدیر و معاون بنیاد ملی علوم توسط رئیس‌جمهور ایالات متحده منصوب می‌شوند و توسط مجلس سنای ایالات متحده آمریکا تأیید می‌شوند، در حالی که ۲۴ عضو منصوب شده توسط رئیس‌جمهور از شورای علمی ملی (NSB) نیازی به تأیید سنا ندارند.[1] مدیر و معاون مدیر مسئول مدیریت، برنامه‌ریزی، بودجه بندی و عملیات روزمره بنیاد هستند، در حالی که NSB شش بار در سال تشکیل جلسه می‌دهد تا سیاست‌های کلی خود را تنظیم کند. مدیر بنیاد ملی علوم فعلی ستورامان پنچاناتان است.

تاریخچه

بنیاد ملی علوم توسط قانون بنیاد ملی علوم در سال ۱۹۵۰ تأسیس شد.[2] مأموریت اعلام شده آن «ارتقاء پیشرفت علم؛ ارتقاء سلامت ملی، شکوفایی و رفاه و تأمین دفاع ملی است.»[3] دامنه کار بنیاد ملی علوم در طول سال‌ها گسترش یافته‌است و شامل بسیاری از مواردی که در ابتدا شامل نمی‌شد می‌شود از جمله علوم اجتماعی و رفتاری، مهندسی و علوم و ریاضیات. بنیاد ملی علوم تنها آژانس فدرال ایالات متحده است که وظیفه پشتیبانی از همه زمینه‌های تحقیقاتی غیر پزشکی را دارد.[4]

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ بنیاد ملی علوم موجود است.
  1. "National Science Board". National Science Board.
  2. "42 U.S. Code Chapter 16 – National Science Foundation". www.law.cornell.edu.
  3. "US NSF - About - NSF at a Glance". Nsf.gov. Retrieved September 10, 2011.
  4. "About the National Science Foundation". Retrieved November 22, 2011.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.