بابا رستم بختیاری

بابا رستم بختیاری یک ار عارفان مشهور قرن سیزدهم قمری است که در ابتدای دوره قاجاریه می‌زیست. وی که با نام رستم بیک نیز شهرت دارد، یکی از مشایخ سلسه چشتیه بود. «وی سیدی از افراد ایل بختیاری بود که ابتدا لشکری بود و در قوای نظامی اشتغال داشت اما به وادی سیروسلوک قدم نهاد».[1] بابا رستم پس از خروج از منصب نظامی گری، در شهر اصفهان سکونت اختیار کرد و در تکیه «مادر شاهزاده» یا تکیه شیخ محمدتقی رازی تخته فولاد که در بخش جنوب غربی تخت فولاد و شمال تکیه خوانساری قرار دارد، به‌سر می‌برد و آنجا را گوشه ای برای زهد، عبادت و ریاضت برگزیده بود. بابا رستم در یکی از صحن های حرم شاه رضا واقع در شهر شهرضا( صحن شهدا) مدفون است ولی برخی به اشتباه فکر می کنند که وی در حرم شاهزاده علی اکبر در 18 کیلومتری شهر شهرضا مدفون است.

عارف سالک

بابا رستم بختیاری
اطلاعات شخصی
درگذشتهمحل دفن: مقبره امامزاده شاهرضا در شهرضا
قومیتایرانی
دورانقرن سیزدهم هجری
اشتغالعرفان - علوم دینی

سلسله شاگردان

بسیاری از عرفا و سالکان مستقیم یا غیرمستقیم شاگرد بابا رستم بودند. به‌طور مثال: محمدصادق تخته فولادی، مستقیماً شاگرد بابا رستم بختیاری بود[2] و از سویی حسنعلی نخودکی اصفهانی، شاگرد محمدصادق تخت فولادی بود.[3] سید ابوالحسن حافظیان (اهل مشهد)، نیز شاگرد حسنعلی نخودکی اصفهانی بوده و از سویی استاد حسین قنبری قائم مشهور به «پیر مهر» و دکتر نباتی (اهل تهران)[4] شاگرد سید ابوالحسن حافظیان بوده‌است. میرزا محمدحسن تخته فولادی نیز شاگرد و جانشین محمدصادق تخته فولادی بوده‌است.

منابع

  1. محمدصادق تخت فولادی آفتاب آی آر
  2. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ مارس ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۱۰ مارس ۲۰۱۸.
  3. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ مارس ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۱۰ مارس ۲۰۱۸.
  4. شاید بسیاری از اهالی تهران، اسم “حاج آقا نباتی” را شنیده باشند. پیر مهری که با دادن نبات متبرک و خواندن دعا بیماران لاعلاج را شفا می‌دهد. ... بایگانی‌شده در ۱۰ مارس ۲۰۱۸ توسط Wayback Machine صدای سراب آی آر

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.