اوتار پرادش

اوتار پرادش (به هندی: उत्तर प्रदेश، به اردو: اتر پردیش، به انگلیسی: Uttar Pradesh که معمولاً با UP نمایش داده می‌شود) به معنی ایالت شمالی است که یکی از ایالت‌های شمالی کشور هندوستان با جمعیتی بالغ بر ۱۹۰ میلیون نفر است.[1]

اوتار پرادش

उत्तर प्रदेश
(به اردو: اتر پردیش)
مهر
ایالت اوتار پرادش هند
مختصات: ۲۶٫۸۵°شمالی ۸۰٫۹۱°شرقی / 26.85; 80.91
کشور هند
مرکزلکنو
بزرگترین شهرکانپور
تأسیس۱۴ نوامبر ۱۸۳۴
مساحت
  کل۲۴۳٬۲۸۶ کیلومتر مربع (خطای عبارت: عملگر < دور از انتظار مایل مربع)
جمعیت
 (۲۰۱۱)
  کل۱۹۹٬۵۸۱٬۴۷۷
منطقه زمانییوتی‌سی ۰۵:۳۰+ (IST)
کد ایزو ۳۱۶۶IN-UP
وبگاه

مساحت ایالت اوتار پرادش ۲۴۳٬۲۸۶ کیلومترمربع است و در شمال هند واقع شده‌است.

این ایالت در میان ایالت‌های اوتارانچال، هیماچال پرادش، هاریانا، دهلی، راجستان، مادایا پرادش، چاتیسگر، جارکاند و بیهار محصور است.

شهر لکنو مرکز این ایالت است و بزرگترین شهر آن کانپور است که به‌عنوان مرکز مالی و صنعتی آن به‌شمار می‌رود.

مرتفع‌ترین شهر این ایالت الله‌آباد است و در این ایالت شهرهایی تاریخی مانند آگرا و بنارس وجود دارند که این ایالت را به یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور هند تبدیل کرده‌است.[2]

اوتارپرادش دارای سابقه تاریخی است و بخشهایی از این سرزمین مورد احترام هندوان و بوداییان است. نفوذ اسلام در اوتارپرادش به سده‌های قبل از ۶ق/۱۲م بازمی‌گردد.

در دوره سلاطین دهلی و گورکانیان، اوتارپرادش تحت فرمان آنها قرار گرفت و آثار و بقایای این دوره در جاهای مختلف این ایالت باقی است.

ایالت اوتارپرادش دارای رودخانه‌های پرآب و زمین حاصل‌خیز، و از مراکز کشاورزی هند است. برخی از تولیدات کشاورزی اوتارپرادش عبارتند از: برنج، گندم، سیب‌زمینی، نیشکر، توتون و پنبه. تولیدات صنعتی اوتارپرادش کاغذ، توتون، نساجی و چرم‌سازی است و از این میان، صنعت چرم‌سازی دارای اهمیت بسیاراست.[3]

نگارخانه

منابع

  1. latest population estimate for Uttar Pradesh, 2008-07-01 Retrieved on 2008-08-15.
  2. مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Uttar Pradesh». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۱۹ سبتامبر ۲۰۰۸.
  3. «دائرةالمعارف بزرگ اسلامی - ج ۱۰ - شماره مقاله:۴۰۹۳». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۵ نوامبر ۲۰۱۰. دریافت‌شده در ۲۸ مه ۲۰۱۰.
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ اوتار پرادش موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.