انجمن فیلم کوتاه ایران

انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) انجمن صنفی کارگری سازندگان فیلم کوتاه ایران می‌باشد. این انجمن یک تشکل صنفی، غیرانتفاعی و غیردولتی در زیر مجموعه مؤسسه فرهنگی خانه سینمای ایران است که اعضای آن دست اندرکار فیلم کوتاه می‌باشند.[1] انجمن فیلم کوتاه ایران در سال ۱۳۸۲ تاسیس شد و در سال ۱۳۸۳ شروع به عضوگیری نمود. این انجمن در حال حاضر نزدیک به ۴۰۰ عضو دارد. [2]

انجمن فیلم کوتاه ایران

نشان رسمی ایسفا
تاریخ بنیانگذاری۱۳۸۲
دفتر مرکزیتهران
زمینه کاریفیلم کوتاه
وبگاهhttp://iranianshortfilm.com


جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران

این رخداد از سال ۱۳۸۷ - با نام جشن مستقل فیلم کوتاه ایران- به طور سالانه توسط انجمن صنفی فیلم‌ کوتاه ایران برگزار شده و در آن آکادمی داوری ایسفا از میان فیلم‌های کوتاه تولید شده در یک سال منتهی به جشن، بهترین‌های فیلم‌ کوتاه ایران را انتخاب می‌کند.[3] تاکنون ۱۱ دوره‌ از جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران[4] برگزار شده است. [5] به دلیل مکانیسم ‌داوری و انتخاب فیلم‌ها که با رای اعضای صنف فیلم‌کوتاه صورت می‌پذیرد و هم‌چنین عدم وابستگی این مراسم به ارگان‌های دولتی، جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران معتبر‌ترین جایزه در حوزه‌ی فیلم کوتاه در کشور محسوب می‌گردند.


نشان ایسفا

این نشان هرسال در اختتامیه‌ی جشن مستقل فیلم کوتاه به یکی از مفاخر سینمای ایران اهدا می شود. این نشان اولین دوره به عبّاس کیارستمی اهدا شده[6] و از آن دوره هرسال به یکی از سینماگران سرشناس ایرانی تعلق می‌گیرد. این نشان تاکنون به بزرگانی چون سهراب شهید ثالث[7]، خسرو سینایی[8]، پرویز کیمیاوی[9]، امیر نادری[10]، رخشان بنی‌اعتماد[11] و بهرام بیضایی (۱۳۹۴) اهدا شده است.

منابع

  1. «انتصاب اعضای جدید هیأت مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۹-۰۶-۰۹. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۵.
  2. «اعضاء». ISFA - سایت انجمن فیلم کوتاه ایران. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۵.
  3. «آئین نامه جشن مستقل فیلم کوتاه». ISFA - سایت انجمن فیلم کوتاه ایران. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۴.
  4. «فراخوان ‌یازدهمین دوره جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران منتشر شد». 24 فریم. ۲۰۲۰-۱۰-۱۹. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۱۹.
  5. «نامزدهای دهمین جشن فیلم کوتاه اعلام شدند». ۲۴‌فریم. ۲۰۲۰-۰۱-۱۴.
  6. «خبرگزاری فارس - اهداي نشان عالي‌انجمن فيلم كوتاه ايران به كيارستمي». خبرگزاری فارس. ۲۰۰۸-۰۸-۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۵.
  7. «تحریر نو - برگزیدگان نهمین جشن مستقل فیلم کوتاه ایران معرفی شدند». www.tahrireno.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۶.
  8. «مردم سالاری آنلاين - اعطای نشان ایسفا به سینایی - نسخه قابل چاپ». www.mardomsalari.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۵.
  9. آقالری، ارسال شده توسط: الهام (۲۰۱۹-۰۸-۰۹). «نشان ایسفا به پرویز کیمیاوی اعطا شد». ISFA - سایت انجمن فیلم کوتاه ایران. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۵.
  10. «امیر نادری نشان ایسفا را دریافت کرد». خبرگزاری ایلنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۵.
  11. «رخشان بني اعتماد مالک چهارمين نشان ايسفا شد». اخبار سینمای ایران و جهان - سینماپرس. ۲۰۱۱-۰۹-۰۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۱۵.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.