انتشارات اساطیر

انتشارات اساطیر از ناشران خصوصی ایرانی است که در حوزه‌های تاریخ ایران و اسلام، فلسفه، عرفان، ادیان، ادبیات فارسی و ادبیات غرب فعالیت دارد.

تاریخچه

انتشارات اساطیر در سال ۱۳۶۱ با مدیریت عبدالکریم جربزه‌دار تأسیس شد. این مؤسسهٔ انتشاراتی، در طی سال‌ها فعالیت خود، آثار متعددی در حوزهٔ فرهنگ و تمدن ایران منتشر کرده و ضمن توسعهٔ دامنهٔ فعالیت خود در زمینه‌های گوناگون، موفق به چاپ و عرضهٔ نزدیک به ۶۰۰ عنوان کتاب شده‌است.[1]

زمینهٔ فعالیت

انتشارات این مؤسسه را می‌توان به لحاظ ساختاری و محتوایی به صورت زیر خلاصه کرد:[2]

  1. انتشار متون کهن فارسی در حوزه‌های مختلف علم و ادب به صورت ویراسته و منقّح.
  2. انتشار ترجمهٔ شماری از آثار مربوط به تاریخ و فرهنگ ایرانی/اسلامی از زبان عربی به زبان فارسی که از آن جمله‌اند مجموعه‌های تاریخ طبری و تاریخ کامل عزالدین بن اثیر.
  3. انتشار مآخذ و منابع و تحقیقات اسلامی، قرآن‌پژوهی و شیعی، که از آن جمله‌اند ترجمهٔ قرآن مجید، تفسیر کبیر فخر رازی، آشنایی با علوم قرآنی، ناسخ‌التواریخ، زندگانی پیامبر اسلام، خلفا، اصحاب، علی بن ابی‌طالب، فاطمهٔ زهرا، زینب و….
  4. بازچاپ مجموعه آثار محققان و پژوهشگران نامدار درگذشتهٔ ایرانی، ازجمله ملک‌الشعرای بهار، احمد بهمنیار، ابراهیم پورداوود، عباس اقبال آشتیانی، سعید نفیسی و….
  5. بازچاپ آثار فارسی محققان قلمرو فرهنگیِ ایران از سین و ماسین تا…، ازجمله آثار چاپیِ شبه‌قاره، عثمانی، برلین و….
  6. بازچاپ و انتشار نشریات ادواری ایران، که از مآخذ و منابع دست‌اول مطالعات و تحقیقات تاریخ سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، ادبی و سیر تطور اندیشه‌ها و تحولات اجتماعی ایران است.
  7. بازچاپ و انتشار منابع و مآخذ ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، که در گذشته‌های دور به زبان‌های عربی، انگلیسی، آلمانی و فرانسه در داخل و خارج ایران منتشر شده‌است و با توجه به گذرِ زمان طولانی از عهدِ انتشارشان، دیریاب و بعضاً دست‌نیافتنی‌اند، به زبان‌های اصلی، ازجمله آثار گلدنر، کریستیان بارتلمه، فردیناند یوستی و….
  8. انتشار پژوهش‌های ایرانی و اروپایی در حوزه‌های مختلف علوم انسانی و ازجمله دربارهٔ اسطوره‌های ملل.
  9. انتشار شماری از آثار ادبیات کلاسیک، عمدتاً به صورت مجموعه، ازجمله آثار هرمان هسه، آندره ژید، هوارد فاست و….

پانویس

  1. فهرست کتاب‌های انتشارات اساطیر، اردیبهشت ۱۳۹۰، ص ۳
  2. فهرست کتاب‌های انتشارات اساطیر، اردیبهشت ۱۳۹۰، صص ۳–۴

منابع

  • «انتشار کریمانه به مناسبت سی‌سالگی انتشارات اساطیر». خبرگزاری مهر. دریافت‌شده در ۸ مرداد ۱۳۹۳.
  • «انتشارات اساطیر تازه‌های نشر خود را اعلام کرد». خبرگزاری فارس. ۲ اردیبهشت ۱۳۸۲. دریافت‌شده در ۹ اردیبهشت ۱۳۹۱.
  • شهاب، علی (مهر ۱۳۶۹). «فرهنگ و تاریخ ایران در انتشارات اساطیر». مجلهٔ کلک. پایگاه مجلات تخصصی نور (۷): صص ۲۲۶–۲۲۷. دریافت‌شده در ۹ اردیبهشت ۱۳۹۱.
  • دو کتاب ناب تاریخی به بازار می‌آید | کتاب نیوز

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.